Mèdia 30/10/2019

La HBO dona llum verda a 'House of the dragon', una de les preqüeles de 'Joc de trons'

La notícia arriba després que la cadena cancel·lés una altra sèrie protagonitzada per Naomi Watts

Ara
2 min
Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) a l’últim capítol de Joc de trons.

BarcelonaPoques hores després d'anunciar que havia decidit cancel·lar la preqüela de Joc de trons protagonitzada per Noami Watts, la HBO ha fet públic que ha donat llum verda a House of the dragon, una altra sèrie derivada de l'univers de George R.R. Martin de la qual ja ha encarregat una temporada completa. La cadena ho va anunciar ahir al final de la presentació de la seva nova plataforma, HBO Max.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

House of the dragon, creada per George R.R. Martin i Ryan Condal, s'ambienta 300 anys abans dels esdeveniments que explica Joc de trons. La sèrie, que tindrà una primera temporada de 10 episodis, adaptarà el llibre de Martin Foc i sang i se centrarà en la família Targaryen. A més, el pilot i alguns dels episodis posteriors els dirigirà Miguel Sapochnik, que va guanyar un Emmy per la direcció del capítol de la Batalla dels Bastards de Joc de trons.

Amb l'aprovació de House of the dragon, la HBO trenca la seva manera habitual de treballar amb l'univers de Joc de trons. Normalment la cadena sempre encarrega un pilot –ho va fer amb Joc de trons i amb el projecte de Noami Watts– que després és analitzat i corregit si és necessari. En el cas de la sèrie original es va tornar a rodar bona part del pilot i es va canviar part del repartiment original.

Abans que acabés Joc de trons, la HBO ja va anunciar que treballava en cinc preqüeles de la sèrie. En canvi, el responsable de programació de la cadena, Casey Bloys, va assegurar que en cap cas es plantejaven fer seqüeles de la saga fantàstica o recuperar alguns personatges de la ficció original –com per exemple Arya Stark– per fer-ne spin-offs.

De tots els projectes que es van engegar per seguir explotant l'univers de Martin només segueixen endavant dos, tot i que del segon no se n'han donat detalls.

stats