Mèdia 24/03/2018

La vaga impedeix que 'El Periódico' es publiqui en català aquest dissabte

La plantilla ha convocat vuit dies d'aturada contra l'ERO que amenaça 177 treballadors

Ara
1 min
Els treballadors d''El Periódico' va fer vaga aquest divendres

BarcelonaAquest dissabte 'El Periódico' només s'ha publicat en versió castellana. La versió en català no s'ha pogut editar a causa de la vaga que els treballadors del diari van dur a terme aquest divendres en protesta contra l'ERO que l'empresa editora del rotatiu, el Grup Zeta, va formalitzar al febrer i que preveu acomiadar 177 persones.

L'aturada d'aquest divendres va ser la primera de les vuit que el comitè d'empresa ha convocat contra aquesta mesura. Està previst que la vaga es repeteixi de dilluns a dimecres de la setmana que ve i de dimarts a divendres de l'altra. L'última aturada, doncs, està convocada per al 6 d'abril, el dia abans que s'acabi el període de consultes de l'ERO. Segons el comitè d'empresa, més del 80% de la plantilla va secundar aquesta primera jornada d'aturades.

El maig de l'any passat, els treballadors d''El Periódico' ja van fer tres dies de vaga (dels cinc que s'havien convocat inicialment), que van impedir la publicació del diari durant tres dies consecutius. En aquella ocasió, la plantilla protestava per una rebaixa salarial.

stats