Mèdia 05/12/2019

Els informatius de Betevé guanyen el premi Muriel Casals de comunicació

Òmnium Cultural reconeix a la televisió pública de Barcelona la cobertura de les reaccions a la sentència de l'1-O

Ara
1 min
Els informatius de Betevé guanyen el premi Muriel Casals de comunicació

BarcelonaÒmnium Cultural ha atorgat el premi Muriel Casals de comunicació d'aquest any als serveis d'informatius de Betevé en reconeixement a la cobertura que la televisió pública de Barcelona va fer de les reaccions ciutadanes a la sentència de l'1-O i de les tensions entre manifestants i policia. El jurat destaca "la proximitat, la innovació, la immediatesa i el compromís amb el deure d'informar" de la redacció d'informatius de Betevé.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

"En temps foscos en què el sobiranisme i la resta de moviments de transformació social lluiten, comptar amb mitjans que enforteixen el dret a la informació i la cultura democràtica és una gran notícia i ens omple de llum", ha assegurat Jordi Cuixart, president d'Òmnium Cultural, que per tercer any consecutiu no podrà assistir a la Nit de Santa Llúcia, que tindrà lloc el 13 de desembre i en què s'entregarà el premi. Cuixart, condemnat per sedició pel Tribunal Suprem, ha remarcat la importància d'un "bon periodisme" que sustenti la democràcia, especialment quan "el poder viralitza l'odi i s'usa la mentida per criminalitzar el dissident o el que pensa diferent”.

A més de reconèixer la feina dels informatius de Betevé, Òmnium Cultural ha tingut un record especial per els periodistes que van resultar ferits durant les càrregues policials mentre exercien el seu deure d'informar. El jurat del premi està format Odei A.-Etxearte, Sara González, Àlex Gutiérrez, Núria Iceta, Albert Sàez, Sebastià Serrano i Marina Llansana.

Enguany serà el tercer any que s'entregarà el premi Muriel Casals de comunicació, que vol reconèixer els esforços dels mitjans de comunicació per prestigiar i donar projecció a la llengua i cultura catalanes. El guardó està dotat amb 3.000 euros.

stats