Mèdia 11/06/2014

Història (i històries) dels mundials de futbol: el nou interactiu de l'Ara.cat

L'historiador i periodista Toni Padilla, cap d'Esports de l'ARA, ressegueix l'empremta catalana a 80 anys de campionats del món

Ara
2 min

BarcelonaEl seleccionador de Mèxic l'any 1930 era gironí. Basora va ser el primer català a marcar un gol en un mundial. La selecció holandesa del blaugrana Cruyff va caure a la final del 74 l'endemà que un diari alemany titulés 'Cruyff, Champagne, noies despullades i un bany fresc'. Són petites grans històries dels mundials de futbol que l'ARA recull en un nou interactiu que recorre en clau catalana tots els campionats del món, des del 1930 al 2010, coincidint amb la celebració a partir d'aquest 12 de juny del mundial del Brasil.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Clica aquí per entrar a l'interactiu

Històries de mundials. Històries de catalans, de culers i de blanc-i-blaus. El periodista i historiador Toni Padilla, cap d'Esports de l'ARA, ressegueix cada un dels campionats i en destaca els protagonistes i el context històric, en un reportatge multimèdia en què també es poden veure alguns dels gols més recordats o escoltar la música de l'època. No hi falten moments mítics, com la dedicatòria d'Iniesta a Dani Jarque en el mundial del 2010 o la discussió entre Miguel Rios i Luis del Olmo dalt d'un escenari l'any 82 a Barcelona.

Guia de Brasil 2014

També podeu accedir a una guia per seguir el Mundial del Brasil. Trobareu el calendari dels partits, els resultats i les classificacions, i el quadre dels emparellaments de la fase final, des dels setzens de final fins a la final. També es pot trepitjar virtualment la gespa de cada un dels estadis gràcies a les fotos en 3D de Google.

'Història (i històries) dels mundials de futbol' és un treball de l'equip d'interactius de l'Ara.cat, amb disseny de Ricard Marfà i programació d'Idoia Longan. Altres interactius destacats dels últims mesos a l'Ara.cat han estat '3 anys de periodisme', el resum de l'any '2013: consulta, atur, espionatge', 'El joc dels Oscars', 'Melilla: la porta del darrere d'Europa', 'L'Europa de les tres crisis' o 'La galàxia Sant Jordi'.

stats