Mèdia 09/05/2018

Israel i Xipre, les grans favorites, classificades per a la final d'Eurovisió

Irlanda obté una plaça al certamen per primer cop en cinc anys

Ara
3 min

BarcelonaXipre i Israel, les grans favorites a la victòria en aquesta edició del festival d'Eurovisió, van aconseguir aquest dimarts classificar-se per a la final del certamen, que se celebrarà dissabte a Lisboa. Tots dos països van passar el tall de la primera semifinal, juntament amb Àustria, Estònia, Lituània, la República Txeca, Bulgària, Albània, Finlàndia i Irlanda, que competirà a la final per primera vegada en cinc anys. Un dels classificats és el txec Mikolas Josef, que després d'haver-se lesionat durant els assajos va participar a la semifinal però sense fer les acrobàcies que tenia previstes.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

En canvi, no van aconseguir classificar-se els representants de l'Azerbaidjan, Islàndia, Bèlgica, Bielorússia, Macedònia, Croàcia, Grècia, Armènia i Suïssa.

Els candidats espanyols, Alfred i Amaia, que no han de superar les semifinals perquè, com a membres del 'big five', tenen garantida una plaça directa a la final, van participar en la gala de dimarts per cantar un fragment de 'Tu canción', el tema amb què competeixen al festival. Una de les presentadores els va demanar que interpretessin el tema fent "la, la, la" en homenatge al tema de Massiel que va guanyar el certamen ara fa 50 anys. També els va demanar que es fessin un petó, però els intèrprets s'hi van negar. "El nostre amor és molt més que un petó", va dir Alfred.

A més dels països classificats aquest dimarts, a la final hi participaran Espanya, el Regne Unit, Itàlia, França, Alemanya i Portugal, com a país amfitrió. La resta de finalistes se sabran aquest dijous, després de la segona semifinal, en què participaran Noruega, Romania, Sèrbia, San Marino, Dinamarca, Rússia, Moldàvia, Holanda, Austràlia, Geòrgia, Polònia, Malta, Hongria, Letònia, Suècia, Montenegro, Eslovènia i Ucraïna.

La semifinal més vista en deu anys

L'emissió de la semifinal d'aquest dimarts va atorgar a La 2 un 4,4% de quota de pantalla, amb 740.000 espectadors al conjunt d'Espanya. Es tracta dels millors registres de l'última dècada, des del 7% del 2008, quan aquesta emissió va arribar a 1.176.000 seguidors. Aquell va ser l'any en què Espanya va ser representada per Rodolfo Chikilicuatre. L'any passat, per exemple, la primera semifinal va tenir un 3,1% de 'share', i la segona un 2,9%.

Els bons registres de la semifinal auguren un creixement de l'audiència de la final, que sol ser un dels esdeveniments televisius més vistos de cada any i que sempre que hi han participat cantants sortits d''Operación triunfo' (com és el cas d'Alfred i Amaia) ha atret especialment l'atenció dels espectadors. La final d'Eurovisió se celebrarà dissabte a partir de les 21.00 a l'Altice Arena de Lisboa, i es podrà veure en directe per La 1.

stats