Mèdia 28/01/2014

La tele que ens espera: un dia sobre el futur de la feina a Catalunya

'Valor afegit' i 'Latituds' se centren en aquest problema social i miren al futur de l'ocupació a casa nostra

Joan Callarissa
2 min
'Latituds' / TV3

BarcelonaTres recomanacions de la televisió d'aquest dimecres:

  • A les 23.30 hores, 'Valor afegit' [TV3] parlarà de la creació de feina, farà balanç dels moviments empresarials al 2013 i s'endinsa en una exposició del Caixa Fòrum que ajuden els països en vies de desenvolupament. La recuperació econòmica que es preveu per al 2014, tindrà efectes en el mercat laboral? El programa mirarà de saber si l'economia catalana serà capaç de crear nous llocs de treball amb els nivells de creixement econòmic que es preveuen. Quins sectors oferiran oportunitats? En quins perfils professionals? Quines empreses es preveu que siguin més actives creant ocupació? L'espai intentarà donar resposta a aquestes preguntes. A més, també parlarà sobre l'any especialment actiu en inversions estrangeres, sobretot provinents dels Estats Units i de Sudamèrica, que va ser el 2013. Però també hi van haver força operacions corporatives d'importants empreses catalanes com Grífols o Banc de Sabadell. Es farà un balanç dels moviments empresarials de l'exercici passat.
  • A les 23.00 hores, el 33 estrena un nou capítol de 'Latituds', el programa que vol fomentar la reflexió i el debat sobre les activitats que poden millorar la societat i segueix amb una atenció especial els projectes de les entitats socials i de les oenagés. Aquesta setmana es tractarà el tema de la dificultat de trobar feina després dels 45. Trobar feina després dels 45 anys és molt difícil, i si els últims anys de vida laboral no es cotitza no s'aconsegueix una jubilació digna. Els aturats majors de 45 anys s'han començat a associar i a fer-se visibles. Primer creant associacions d'àmbit local que s'estan estenen per molts municipis; després, començant a federar-se entre aquestes associacions. Exigeixen a les empreses que els tinguin en compte i als polítics que recuperin els incentius i les ajudes per a aquest col·lectiu, suprimits els darrers anys.
  • L'espai de contingut social 'Para todos La 2' [La 2 / 12.00 hores] se centrarà dimecres a les addiccions digitals, en com millorar el rendiment escolar, en la història d'Al-Qaida, en els hàbits saludables i en la importància del ferro en l'alimentació. Internet ha canviat les nostres vides, però també té el seu aspecte negatiu, són les anomenades addiccions digitals. A la tertúlia del programa s'analitzaran aquestes addiccions amb Juanma Romero, fundador de Addiccions Digitals; Joaquín Nieto, psiquiatre i professor de Medicina de la Universitat de Múrcia, i Àngel turbines, professor de prevenció i tractament de la conducta addictiva de la Universitat Catòlica de València. Aquest serà el tema principal del programa.
stats