Mèdia 21/01/2014

La tele que ens espera: 'El foraster' precedeix Dalí

La visita de Quim Masferrer a Borredà i un reportatge sobre el geni empordanès són dues de les recomanacions d'avui

Joan Callarissa
2 min
'El foraster' visita Borredà / TV3

BarcelonaTres recomanacions de la televisió d'avui:

  • A les 22.30 hores, TV3 presenta un nou capítol d''El foraster', un programa d'humor en què Quim Masferrer, un monologuista ambulant, recorre Catalunya a la recerca del paisatge humà dels pobles de menys de mil habitants. En plena tardor, 'El foraster' arriba a Borredà, a la comarca del Berguedà. És un poble envoltat de bosc on comprovarà com els borredanesos mantenen una relació molt especial amb els animals: un pastor i les seves ovelles, un 'cowboy' i el seu cavall, i un cuiner i la seva perdiu. En Quim Masferrer també coneixerà les entranyables germanes dominiques, un inventor que se la sap molt llarga i una dona que mentre dorm ven tomàquets. I al bosc, envoltat de colors ataronjats i marrons, El foraster aprendrà un nou idioma: el dels cavalls.
  • A les 23.30 hores, 'Valor afegit' parlarà a TV3 de l'oli d'altíssima qualitat que es produeix a Catalunya. Catalunya produeix un oli d'altíssima qualitat, però el sector encara està molt atomitzat en petites cooperatives que, sovint, no tenen ni la força ni les dimensions necessàries per entrar en els canals de distribució i exportació. Aquest dimecres els parlarem de l'oli català, dels seus productors, distribuïdors i, també, del fet que la restauració està ajudant a donar-lo a conèixer aquí i a fora. Una bona part d'aquest reportatge principal està rodat a la cooperativa de Cervià de les Garrigues i es fixa especialment en la qualitat de l'oli de la varietat arbequina i en el fet que, encara ara, bona part de la producció d'aquest oli se'n va a Itàlia venut a l'engròs. Per altra banda, a les Borges Blanques s'ha iniciat, per primera vegada, un cicle de Formació Professional dual en oli i vi, amb la idea d'aportar nous professionals al sector. El programa també parlarà de la relació entre l'aula i l'empresa.
  • RTVE recorda aquesta setmana el 25è aniversari de la mort de Salvador Dalí amb una programació especial. La 1 dedica aquest dimecres 'La noche de...' [La 1 / 23.30 hores] al geni de Figueres amb l'emissió del documental 'Revelando Dalí', un treball dels Serveis Informatius de TVE elaborat per Carlos del Amor i César Vallejo. A més, La 2 recupera diumenge el programa de 'La mitad invisible' en què Juan Carlos Ortega accedeix a la casa-taller de Dalí, a Portlligat. El documental de La 1 s'acostarà als llocs on va viure i va treballar Dalí, escenaris vitals d'un artista irrepetible en què va pintar alguna de les seves obres mestres, com 'Muchacha en la ventana' o 'El gran masturbador'.
stats