Mèdia 14/07/2016

L'aplicació per a nens de YouTube arriba a Espanya

Ofereix una selecció de continguts de vídeo orientats al públic d'entre 2 i 8 anys

Ara
2 min
L'aplicació per a nens de YouTube arriba a Espanya

BarcelonaDes d'aquest dimecres ja està disponible a Espanya YouTube Kids, una aplicació de vídeos orientada a nens d'entre 2 i 8 anys i que ofereix una selecció de continguts de YouTube adaptada a aquest tipus de públic. La nova plataforma, que es pot utilitzar en telèfons mòbils i tauletes amb sistema Android i iOS, està dissenyada de manera que els nens la puguin fer servir sols, fins i tot en cas que no sàpiguen llegir. Per aquest motiu, el seu funcionament és molt visual i inclou la funció de cerca per veu.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Un algoritme s'encarrega de determinar quins continguts són aptes per a menors i quins no, però l'aplicació també deixa marge als pares perquè acabin d'afinar la selecció. Així, hi ha la possibilitat d'escollir entre continguts per a preescolars o per a infants una mica més grans, i també es pot denunciar un contingut que es consideri inadequat. En aquest cas, responsables de YouTube estudiaran la petició per decidir si es retira el vídeo o es manté. A més, l'aplicació també permet fixar un temps màxim d'ús, transcorregut el qual el programa s'atura automàticament.

YouTube Kids es pot descarregar gratuïtament, però inclou publicitat, per bé que Google –propietària de YouTube– matisa que "la càrrega d'anuncis serà molt reduïda" i que la companyia serà "molt sensible" a l'hora de seleccionar-ne el contingut, segons recull Efe. Així, en quedaran al marge campanyes de menjar, beguda o articles de bellesa.

L'accés a l'aplicació no requerirà cap tipus de registre per part de l'usuari, tot i que el programa sí que emmagatzemarà l'historial de consum per tal de suggerir nous continguts en funció dels gustos de l'usuari. Aquesta funció, però, es pot desactivar.

Abans d'arribar a Espanya, YouTube Kids ja funcionava a països com els Estats Units, el Canadà, Austràlia, Nova Zelanda, el Regne Unit, Mèxic o l'Argentina. En aquests territoris acumula ja 10 milons de descàrregues.

stats