NOVETAT
Mèdia 16/09/2017

L’ARA explica l’actualitat als nens amb l’extraterrestre Nushu

Es tracta d’un projecte de realitat augmentada que es podrà seguir cada dissabte al ‘Criatures’

Ara
3 min
L’ARA explica l’actualitat als nens amb l’extraterrestre Nushu

BarcelonaEl Nushu és un extraterrestre de tipus lavònic que acaba d’aterrar a la terra per accident. Quan descobreixi la situació en la qual es troba el planeta, decidirà salvar-lo de les destrosses dels terrícoles adults. Abans, però, necessita entendre què és el que està passant al món i explicar-ho als més petits perquè el puguin ajudar. Ho farà a partir del dissabte 24 de setembre a través de missions que compartirà amb els lectors del Criatures, tant en la versió en paper com online, i en les quals els infants podran tenir una participació directa.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El nou personatge és el protagonista “d’un projecte transmèdia i de realitat augmentada que ajuda els nens a comprendre què passa al món”, explica la seva creadora, l’emprenedora i periodista Eva Domínguez. Cada dissabte els lectors del Criatures, el suplement de l’ARA que posa en valor la tasca dels mestres i serveix de punt de trobada per a pares, mestres i professors, podran formar part de les aventures del simpàtic dibuix i els seus acompanyants, el pop Tulo, el robot C-LY i l’opòssum Zuko.

El Nushu forma part d’una espècie que fa milers d’anys que viu sota els volcans del seu planeta. Un dia que s’avorreix, l’extraterrestre agafa la nau R.I.T.A. per fer una volta i acaba sent expulsat pel volcà fins a la superfície de la Terra. “Ell rep el senyal dels informatius i va interpretant el que està passant en aquell moment”, assegura Domínguez, que explica que cada setmana el Nushu s’enfrontarà a una nova missió per a la qual demanarà ajuda als “terrícoles petits”. El Nushu s’acostarà a la realitat humana des de la sorpresa, ja que el món del qual ell prové és molt diferent: no hi ha sexes i la societat és autosostenible. L’extraterrestre es preocuparà molt en veure com els terrícoles malbaraten els seus recursos.

Una aventura multiplataforma

Per poder gaudir de les aventures del Nushu amb realitat augmentada s’ha d’utilitzar l’aplicació disponible tant per a Android com per a iOS amb el nom de Nushu AR. Mitjançant l’aplicació es podran activar les missions setmanals en 3D i llegir els marcadors que apareixeran al diari. D’aquesta manera, els nens poden dialogar-hi i respondre a les preguntes que els fa l’extraterrestre. Domínguez assenyala que “la idea és que els nens investiguin pel seu compte i donin resposta als dubtes del Nushu”. Els reptes que plantegi l’extraterrestre es podran respondre a la web del Criatures a través dels murs de participació. A part de les missions, cada setmana hi haurà un joc en realitat augmentada al qual es podrà accedir amb l’aplicació.

El Nushu debutarà a l’ARA amb una primera història que serà una aventura titulada L’aterratge forçós. Serà un còmic amb el qual els nens descobriran com ha arribat el Nushu i què ha de fer a la Terra. Després d’aquesta primera presentació, les setmanes següents el personatge ja s’endinsarà en l’actualitat, i donarà prioritat a temes internacionals. “Vivim en un món global i les qüestions internacionals són d’interès per tothom”, assegura Domínguez, que afegeix que un dels temes que estan treballant és el de les proves nuclears, relacionant-ho amb Corea del Nord. “Estarem molt subjectes a l’actualitat i anirem setmana a setmana”, puntualitza.

Suport de Google

Eva Domínguez porta anys desenvolupant aquest projecte. Després d’un primer suport econòmic de la Unió Europea per fer el prototip alfa, va aconseguir rebre l’ajuda de Google a través del programa Digital News Initiative. Segons explica Domínguez, el finançament del gegant nord-americà cobreix parcialment el projecte. La creadora assegura que el Nushu encara té camí per recórrer, i per això estan desenvolupant en paral·lel altres suports, com la realitat virtual o una sèrie animada. “La idea és que els nens identifiquin el Nushu com el personatge que els ajuda a entendre el món en diferents plataformes”, conclou Domínguez, que assegura que la narrativa s’adaptarà segons els suports.

stats