Mèdia 03/06/2015

L'HBO confirma que rodarà 'Juego de tronos' a Girona i a Peníscola

S'hi enregistrarà part de la sisena temporada, aquest mateix any

Ara
2 min
'Juego de tronos' rodarà part de la sisena temporada a Girona i a Peníscola / CANAL+

BarcelonaLa cadena nord-americana HBO ha confirmat aquest dimecres al matí que rodarà part de la sisena temporada de la sèrie 'Juego de tornos' a la ciutat de Girona, i ha anunciat també que es faran enregistraments a Peníscola, al Baix Maestrat. Segons la cadena, la gravació està "programada per a aquest any", ja que els nous capítols s'estrenaran la primavera vinent. "Crec que no trigaran gaire a rodar", ha dit l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, en declaracions a 'El món a RAC1'.

En un comunicat, l'HBO subratlla que el rodatge es durà a terme "amb la total col·laboració" dels ajuntaments de les dues ciutats, els alcaldes –Carles Puigdemont i Andrés Martínez Castellá– i les Film Office de Girona i de Peníscola. La cadena no ha precisat exactament en quins punts de les ciutats es faran els rodatges, ni quines escenes s'hi gravaran o quins entorns reproduiran. Malgrat això, Puigdemont ha explicat que "les localitzacions ja estan fetes", tot i que, segons ha dit, ell no en coneix "cap detall". "Sé que han treballat còmodament aquests mesos a Girona. Han trobat un entorn molt amigable i molta discreció", ha afegit.

L'alcalde ha revelat que la relació entre la ciutat i la cadena es va iniciar al novembre "en un esdeveniment firal, professional, a Frankfurt", on Girona va participar. "Era el primer cop que la ciutat de Girona anava amb taulell propi a un esdeveniment com aquest a captar nous inversors, gent interessada en la ciutat. Aquells contactes van donar resultats. D'allà en va sortir un 'fan trip', de gent vinculada al món audiovisual", ha dit Puigdemont, i ha continuat: "Els vam convidar a la ciutat, els la vam ensenyar. I al cap d'un temps ens van contactar directament els responsables de la producció i vam començar una relació molt estreta i molta discreta, amb màxim secretisme. Hem posat les coses fàcils perquè aquesta producció es pugui fer a Girona."

En opinió de Puigdemont, a la ciutat hi ha "molta expectació" perquè "se sap l'impacte que ha tingut" el rodatge de la sèrie en altres llocs on s'ha enregistrat, com ara les localitats andaluses de Sevilla, Còrdova i Osuna, on es va gravar part de la cinquena temporada. "Hi ha un impacte directe els dies de rodatge i de càsting, però un altre d'indirecte que és durador en el temps: des de circuits, rutes, coses que permetin estirar al màxim temps possible l'impacte econòmic que ha de tenir una sèrie com aquesta", ha dit l'alcalde. Segons ell, "Girona comença a ser una ciutat que té unes condicions tècniques també orientades a fer-la atractiva per projectes audiovisuals de categoria".

'Juego de tronos' tancarà l'emissió de la cinquena temporada diumenge de la setmana que ve, i al juliol començarà a rodar, a Belfast, la nova etapa. El rodatge de la sèrie es concentra majoritàriament a Irlanda del Nord i Croàcia, però també s'han rodat escenes a Islàndia, el Marroc, Malta, Escòcia i els Estats Units, a més d'Andalusia.

stats