Mèdia 21/09/2017

Llum verda definitiva a la reforma de la llei de RTVE que obliga a escollir el consell d'administració per consens

El Congrés rebutja l'esmena del Senat que obria la porta a un pacte PP-PSOE per als nomenaments

Ara
1 min
Llum verda definitiva a la reforma de la llei de RTVE que obliga a escollir el consell d'administració per consens

BarcelonaEl Congrés de Diputats ha aprovat aquest dijous definitivament la reforma de la llei de Radiotelevisió Espanyola que obligarà a escollir per consens el president i la resta de membres del consell d’administració.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La cambra baixa ha rebutjat l’esmena introduïda la setmana passada pel Senat que permetia que, en cas que en la primera votació els candidats no obtinguessin el suport de dos terços de la cambra corresponent, en una segona votació n’hi hagués prou amb tres cinquenes parts, la qual cosa obria la porta a escollir-los a través d’un acord entre PP i PSOE, sense comptar amb la resta de partits.

El text definitiu, doncs, deixa aquest punt tal com havia sortit del Congrés en primera instància: en segona volta serà suficient la majoria absoluta, però només en cas que els candidats hagin estat proposats per la meitat dels grups de la cambra. En un termini de tres mesos, el Congrés i el Senat hauran de definir el mecanisme de concurs públic per a l’elecció dels deu membres que formaran el nou consell, sis dels quals seran triats pel Congrés i els altres, pel Senat.

Finalment no hi haurà cap seient reservat als representants sindicals, un punt que s'havia inclòs al text inicial però que va caure durant el pas pel Senat i que ara no s'ha recuperat.

stats