Mèdia 07/06/2015

Los Morancos tornen a La 1 amb un concurs

Presentaran cada vespre ‘Jugamos en casa’, una adaptació d’un format d’èxit de la NBC

Albert Castellví Roca
3 min
EL RETORN DE LOS MORANCOS César i Jorge Cadaval debuten com a presentadors amb Jugamos en casa.

BarcelonaTelevisió Espanyola tornarà a provar sort amb un concurs abans de l’informatiu del vespre. Després d’haver punxat amb els tres intents anteriors - ¿Conoces España? (el 2012), Letris (el 2013) i El legado (a principis d’aquest any)-, el canal públic estrena avui Jugamos en casa, un format basat en Hollywood game night, que la cadena nord-americana NBC va estrenar l’estiu del 2013 i que acaba de renovar per a una tercera temporada. L’espai -guanyador d’un Emmy per a la seva presentadora, Jane Lynch, i d’un premi del Sindicat de Guionistes com a millor concurs- ha tingut un gran èxit i ja s’ha adaptat a França, Grècia, Indonèsia i Tailàndia.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La versió espanyola, coproduïda per Shine Iberia, estarà capitanejada per Los Morancos, que se sumen a la llista de velles glòries que tornen -en alguns casos, fugaçment- a TVE, al costat d’Ernesto Sáenz de Buruaga, Ramón García, José Luis Moreno i, pròximament, Bertín Osborne. El duet humorístic format pels germans Jorge i César Cadaval va debutar al canal públic a l’especial de Cap d’Any del 1985, i des de llavors hi van conduir diversos programes fins al 2007. Al gener hi van reaparèixer amb un especial per la nit de Reis, i ara s’hi instal·laran de manera definitiva. “Estem encantats de tornar. El nostre objectiu és que la gent es diverteixi veient-nos cada tarda”, va dir, durant la presentació del programa, Jorge Cadaval, que va subratllar que el duet té “un públic molt ampli”. El seu germà va recordar que fa trenta anys que fan televisió i que “la major part” de la seva trajectòria l’han desenvolupat a la televisió estatal.

En aquesta nova etapa, però, Los Morancos estrenaran una nova faceta com a presentadors. “Ha sigut un repte per a ells”, admet la responsable d’entreteniment de Shine Iberia, Ana Rivas, que tot i així creu que desenvolupen aquesta tasca “d’una manera molt natural”.

Cada vespre, els presentadors rebran, en un plató decorat com si fos l’àtic de casa seva, dos concursants, cadascun dels quals tindrà el suport de dos personatges famosos. En una primera fase, els dos equips hauran de superar diverses proves “que combinen audàcia, destresa i enginy”, segons diu la cadena. Entre els jocs que es proposaran hi haurà identificar cançons sentint-ne només la lletra, endevinar conceptes a través de la mímica o descobrir quins dos personatges s’han fusionat en la cara que apareix a la pantalla. El concursant que hagi sumat més punts en aquestes proves passarà a la fase final, en què tindrà l’oportunitat d’emportar-se el pot.

Rivals directes

A diferència dels últims concursos emesos a La 1, Jugamos en casa no començarà a les 19.00, sinó a les 20.00, i ocuparà tota l’hora prèvia al Telediario 2. L’objectiu és que el nou format arrossegui espectadors cap a l’informatiu, cada vegada més debilitat davant els de les privades. Però aconseguir-ho no serà fàcil, ja que el nou concurs haurà de competir amb dos programes més del mateix gènere. D’una banda, Pasapalabra, que acumula vuit temporades a Telecinco i lidera la franja a Espanya amb més de 2 milions d’espectadors cada vespre. De l’altra, ¡Boom!, que després d’un any a Antena 3 no ha pogut derrotar el seu rival però tot i així reuneix de mitjana 1,5 milions de persones. A Catalunya, TV3 afegeix El gran dictat a la batalla dels concursos.

Moviments a la tarda i adéu als telefilms

L’estrena de Jugamos en casa comportarà una nova reestructuració de la franja de tarda de La 1, en moviment constant des de fa mesos però que ara fixarà, en principi, el seu esquema definitiu. Així, a partir d’avui, desapareix el telefilm que la cadena oferia després de les telenovel·les Acacias 38 i Seis hermanas, i s’avança fins a les 18.20 l’inici d’ España directo. L’espai de reportatges, que fa uns mesos havia quedat reduït a poc més de mitja hora, disposarà a partir d’ara de 70 minuts. A les 19.30 arribarà Aquí la Tierra, que s’avança una hora i donarà pas, a les 20.00, al nou concurs.

stats