Mèdia 13/01/2015

Mor als 88 anys José Luis Moro, el creador de la Ruperta i la Família Telerín

Amb el seu germà Santiago va ser un dels pioners de la publicitat televisiva a Espanya

Efe
1 min

MadridJosé Luis Moro Escalona, que amb el seu germà Santiago va ser el creador de la Família Telerín i de la Ruperta, la mascota del programa de televisió 'Un, dos, tres ...', ha mort aquest dimarts a Madrid a l'edat de 88 anys. Pioners en la publicitat i l'animació de televisió i cinema, els germans José Luis i Santiago Moro van crear en 1955 els Estudis Moro, hereus del petit laboratori casolà amb el qual van començar.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Van muntar estudis a Madrid, Barcelona, Lisboa i els Estats Units i els seus anuncis de Profidén, Tío Pepe, Cola-Cao, la Quina San Clemente o la Gallina Blanca, entre molts d'altres , es van fer famosos. Tots dos van arribar a concentrar en els anys 50 el noranta per cent de la producció espanyola publicitària i van ser guardonats amb nombrosos premis, entre els quals tres Palmes d'Or a Canes.

La seva creació més popular va ser 'La família Telerín', uns dibuixos animats que enviaven els nens al llit en els anys seixanta a TVE, i posteriorment la Ruperta, la mascota del programa 'Un, dos, tres' de Narcís Ibáñez Serrador. També van realitzar cartells de cinema i les capçaleres animades de les dues primeres pel·lícules de Marisol.

stats