Mèdia 09/07/2017

'Madrid S.L.', al dossier de diumenge de l'ARA

El vell projecte centralista per convertir Madrid en una supercapital que acapara la majoria de recursos

Ara
1 min
portada ara 9/7/17

BarcelonaL'oasi fiscal, la radialitat dels transports i el renovat centralisme del BOE impulsen Madrid com a supercapital, un projecte que ve dels Borbons i dels Àustries. Quines mesures està aplicant l'Estat i el sector privat per convertir Espanya en Madrid?

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Avui dediquem el dossier de diumenge a analitzar el pla de creixement de la ciutat amb experts com Germà Bel, Óscar Pazos i Borja de Riquer. Descarrega la portada aquí.

L'equip de l''Ara Data' i la secció de Política han estudiat les xifres més importants, com ara la població, el PIB, la renda per càpita, el nombre d'universitats per comunitat autònoma i la quantitat de grans empreses, perquè ens puguem fer un mapa comparatiu de la situació. També han analitzat el repartiment d'impostos i la pressió fiscal, que evidencien un tracte diferencial cap a la capital.

A més, els opinadors han fet un viatge històric als orígens del projecte i la secció d'Esports s'ha endinsat al Bernabéu per conèixer l'epicentre del joc de poder de les elits madrilenyes, la llotja del Reial Madrid. D'altra banda, la secció de Cultura posa sobre la taula les despeses que es destinen a polítiques culturals a la capital, que doblen les invertides a Catalunya.

I també amb l'ARA d'avui:

Entrevista d'Esther Vera a Santi Vila: "Espanya no es pot permetre una solució traumàtica del cas català".

stats