Ràdio
Mèdia 25/06/2019

Marc Giró fitxa per RAC1 per substituir 'La segona hora'

Presentarà 'Vostè primer' de dilluns a divendres entre la una i les dues del migdia

àlex Gutiérrez
2 min
Marc Giró fitxa per RAC1 per substituir 'La segona hora'

BarcelonaRAC1 ja té substitut per a 'La segona hora' de Quim Morales. Es tracta de Marc Giró, editor de moda de 'Marie Claire' i col·laborador habitual de programes com ara 'Està passant' o 'Zapeando', després d'haver-se fet popular amb les seves participacions a 'Divendres'. És una veu, a més, coneguda pels oients de la ràdio del Grupo Godó, ja que se'l pot sentir habitualment al programa 'Versió RAC1', de Toni Clapés. Als inicis de l'emissora també va treballar en diversos programes dirigits i presentats per Santi Villas com ara 'No són hores', 'Vacances pagades' i 'ADN'. També havia col·laborat a les primeres temporades d''El món a RAC1', amb Jordi Basté. Ara el seu nou projecte propi a l'emissora es dirà 'Vostè primer'.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Amb la seva elecció es descarta un dels projectes que hi havia sobre la taula per a aquesta franja –que recull les bones dades de 'La competència'– i que consistia en un concurs presentat per Elisenda Carod.

'Vostè primer' serà un programa produït en col·laboració amb El Terrat i es basarà en l'humor "irònic, irreverent i àcid". L'emissora ha explicat: "Giró vindrà acompanyat de diferents col·laboradors amb qui cada dia esquarteraran la realitat que els envolta. Tractaran des de temes universals fins a la més rabiosa actualitat o qualsevol altra cosa que els passi pel cap".

Quim Morales, per la seva banda, salta a RAC105, l'emissora musical del grup. Hi presentarà el programa matinal, al costat de Xavier Pérez Esquerdo. Serà un format nou, que no recollirà el nom de 'Fricandó matiner' que va veure desfilar davant del micro Vador Lladó, Llucià Ferrer, Gerard Moreno o Ernest Codina com a mestres de cerimònia.

Jordi Basté, renovat una temporada més

De cara al curs vinent, RAC1 s’ha assegurat l’estrella del seu matinal i ha renovat el periodista Jordi Basté una temporada més. El seu programa, El món a RAC1, però, tindrà una novetat en el seient del copilot. Com que Jofre Llombart ha estat nomenat recentment subdirector de RAC1 i RAC105, Joan Lluís Garcia -fins ara segon del programa No ho sé, que edita i presenta Agnès Marqués- assumirà la subdirecció del magazín matinal.

Un estiu de continuïtat

A l’espera de saber avui quines dades li depara l’EGM i si la torna a confirmar com a emissora més seguida del país, RAC1 enfila el final de curs. La temporada estival començarà el 22 de juliol, s’allargarà fins a l’1 de setembre i estarà marcada per la continuïtat. Jordi Armenteras presentarà El món a RAC1, una tasca que ja havia assumit altres estius. També repeteix, i per quarta vegada, Xavi Rocamora com a presentador del Versió RAC1. I Maria Cusó ho fa per segon cop com a titular del Via lliure dels caps de setmana.

Als vespres, de 19 a 22 h, serà el torn de Jordi Beltran, que torna per tercer any consecutiu amb el programa Hawaii 19.05. Cristina Solias, de l’equip dels serveis informatius de la ràdio, s’encarregarà del No ho sé, de dilluns a divendres de 22 a 22.30 h.

stats