Mèdia 01/11/2014

Mariló Montero elogia en un article la gestió de la crisi de l'Ebola que ha fet Ana Mato

El text apareix dies després que la presentadora de TVE retragués al marit de Teresa Romero la seva intenció de judicialitzar el cas

Ara
2 min

BarcelonaLa presentadora de 'La mañana' de La 1, Mariló Montero, signa un article aquest dissabte al 'Diario de Sevilla' en què defensa la ministra de Sanitat, Ana Mato, i la gestió que ha fet de la crisi de l'Ebola. El text, titulat 'Mato no mata', presenta la ministra com "una dona que es dedica a treballar" i assegura que "els resultats del seu ministeri l'avalen".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'article fa referència a la primera roda de premsa que Mato va oferir sobre el contagi de Teresa Romero "només mitja hora després d'haver-se assabentat" del contagi, i recorda que la va fer vestida de negre, un color que no sol fer servir, perquè aquell havia de ser un "dia per al despatx". "La seva prioritat era comunicar que una infermera s'havia contagiat per Ebola i amb la mínima informació es va exposar davant de les càmeres", subratlla Mariló. I afegeix: "Al penjador de la seva oficina hi penjava l'abric amb què havia arribat a treballar, però era blanc. Va valorar, per un moment, fer-lo servir per cobrir-se la roba negra, però no li va semblar oportú lluir així per anunciar una notícia de gravetat".

"A la ministra no la va defenestrar Rajoy [en apartar-la del comandament del gabinet de crisi] perquè la crisi de l'Ebola, en implicar diversos ministeris, passava com era natural i preceptiu a mans de la vicepresidenta", diu Montero, que minimitza el sacrifici d'Excalibur, el gos de Romero: "Només ha estat sacrificat un gos que tenia altes probabilitats d'estar contagiat". Per això, conclou: "Seria simplista reduir la crisi de l'Ebola, perfectament controlada fins ara, demanant la dimissió d'una ministra l'únic defecte de la qual és ser tremendament tímida però una magnífica gestora".

Aquesta defensa incondicional de Mato per part de Montero arriba només tres dies després que, durant una entrevista al marit de Romero, Javier Limón, a 'La mañana', la presentadora considerés "lleig" que es pretengui judicialitzar el cas de la infermera.

stats