Violència masclista

Marvel acomiada Jonathan Majors després de ser condemnat per agredir la seva parella

El tribunal de Manhattan condemna l'actor per agressió imprudent a la seva parella i s'enfronta a una pena màxima de tan sols un any de presó

3 min
Jonathan Majors sortint dels jutjats

BarcelonaHo tenia tot per convertir-se en el nou Thanos, però la seva carrera ha acabat prematurament. L'actor de Marvel Jonathan Majors, conegut per interpretar Kang el Conquistador, ha estat despatxat de Marvel després que un jurat de Nova York l'hagi declarat culpable d'agredir la seva parella, Grace Jabbari. El judici, que va començar a principis de desembre, ha acabat amb la sentència condemnatòria per dos dels quatre càrrecs que se li imputaven a l'actor: el d'agressió imprudent i un càrrec no penal d'assetjament, si bé l'han absolt dels càrrecs d'agressió intencional en tercer grau i del d'assetjament agreujat en segon grau.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Els fets es remunten al 25 de març, als seients de darrere d'un cotxe de Manhattan. Jabbari va trobar una conversa al mòbil de Majors amb una altra dona i la discussió va anar a més. L'actor va trencar-li un dit, va lesionar-li el braç i va deixar el cos de la seva ja exparella ple de blaus. Segons la versió de la Fiscalia, l'actor "no va dubtar a utilitzar la violència física" contra la dona. De fet, assegura que Majors va agafar-la de la mà per tal de retorçar-li el braç a l'esquena i després "assestar-li un cop al cap".

Però l'agressió del mes de març no va ser un fet puntual. El fiscal del districte de Manhattan, Alvin Bragg, també va voler demostrar que els fets ocorreguts no havien estat un fet puntual i que Grace Jabbari va ser víctima d'abusos continuats en la relació, una violència latent que va acabar reduint la seva estabilitat emocional. "Les proves presentades al llarg d'aquest judici mostren una etapa d'abusos psicològics i emocionals i una escalada de patrons de coacció", va afegit Bragg . Una de les proves a les quals el fiscal fa referència és una gravació de veu enregistrada per la seva exparella, on se sent el de Hollywood escridassar la seva parella, també actriu, per haver arribat beguda a casa. "Soc un gran home. Estic fent grans coses, no només per a mi, sinó per la cultura i el món”, va dir Majors alçant la veu, i tot seguit li exigia que es comportés tal com van fer les dones d’altres grans homes negres, com Martin Luther King i Barack Obama. A hores d'ara, s'està a l'espera que el pròxim 6 de febrer el tribunal faci pública la sentència amb la condemna que haurà de complir. La pena màxima dels delictes pels quals l'han condemnat és d'un any de presó, però no es descarta que quedi en llibertat condicional.

La carrera cinematogràfica autodinamitada

Majors va adquirir una gran visibilitat després de ser presentat com a malvat a la tercera pel·lícula de la saga Ant-man. Tant va ser així que la seva popularitat creixent el va perfilar com un dels grans supermalvats de l'univers cinematogràfic de Marvel, com prèviament havia estat Thanos. De fet, la companyia tenia previst que l'actor fos el malvat de l'esperadíssima saga d'Avengers 5 –antiga Avangers: The Kang dynasty– que s'estrenarà als cinemes l'1 de maig del 2026, però després de saber-se la sentència la productora de Hollywood no ha dubtat en acomiadar-lo.

La sentència condemnatòria i la consegüent eliminació de Majors del panorama cinematogràfic ha arribat per sorpresa de ningú. La seva agència de representants es va acabar desvinculant de l'actor i, un temps després, l'agència publicitària on treballava també va acabar rescindint el contracte. A més, també el van acomiadar del film The man in my basement i l’exèrcit dels Estats Units va aturar una campanya de propaganda protagonitzada per ell per motius que es desconeixen.

stats