Mèdia 15/11/2014

En marxa el Consell Editorial de l’ARA Comarques Gironines

L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, lloa “l’encert” de potenciar el suplement

Ara
2 min

GironaL’Ajuntament de Girona va acollir ahir a la nit la constitució del Consell Editorial de l’ARA Comarques Gironines. A més d’assessorar en la redacció del suplement creat ara fa un any -al principi mensual, actualment quinzenal i amb la voluntat de convertir-lo en setmanal aviat-, aquest òrgan gestionarà, ampliarà i dinamitzarà l’arrelament del diari al territori. Avaluar la tasca que es du a terme, estimular i promoure nous projectes i expressar la diversitat de les comarques gironines a través de sectors molt diferents són algunes de les missions del Consell, encapçalat per l’ambaixador de l’ARA Comarques Gironines, l’empresari Xevi Montoya, nomenat en el decurs de l’acte d’ahir. Aquest emprenedor és director de Playbrand, cofundador de Movintracks i membre de la junta nacional d’Òmnium Cultural.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

També integren el nou organisme, com a socis, la bibliotecària Carme Fenoll, les artistes Francesca i Carme Jutglar, el wikipedista David Parreño, el filòsof i escriptor Oriol Ponsatí-Murlà, el geògraf Narcís Sastre, la coordinadora de voluntariat social Maria Solés, el pagès Marc Xifra, la periodista Cristina Valentí i el professor universitari Joan Vergés. “Els socis no són només subscriptors, aportaran temps i coneixement”, va destacar l’impulsor del programa Capital Social a les Comarques Gironines, Fabian Mohedano. A més, formen part del Consell els periodistes del suplement gironí del diari: Gerard Bagué, Marta Costa-Pau, Jordi Carreras i el corresponsal a Girona, Josep Pastells.

Un consell obert

“Pretenem expressar la pluralitat del territori a través d’àmbits molt diversos”, va destacar Xevi Montoya, que com a ambaixador exercirà d’interlocutor davant els diferents sectors. El Consell Editorial de l’ARA Comarques Gironines, que es reunirà com a mínim tres vegades a l’any, està obert a la incorporació de les persones que proposin l’empresa editora, el mateix Consell i els organismes públics amb què s’estableixin col·laboracions.

L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, que va donar la benvinguda als components del Consell, va expressar la seva “satisfacció i emoció, també com a periodista i com a gironí, per la creació d’aquest òrgan”. També va remarcar “l’encert estratègic” de crear i potenciar un suplement gironí de l’ARA i va lloar l’esforç del diari “per connectar amb el teixit social del país”. Puigdemont va vaticinar que “aquest compromís amb la gent i aquesta aposta per vincular-se al territori segur que es veuran recompensats amb el reconeixement dels lectors”.

A l’acte d’ahir a la nit a la Sala de la Junta de Govern Local de l’Ajuntament també van assistir-hi el president del diari ARA, Ferran Rodés; el conseller delegat, Salva Garcia-Ruiz, i el director, Carles Capdevila, que va subratllar que si el programa Capital Social funciona, ajudarà a millorar la qualitat del diari i fer-lo més representatiu, per incrementar les vendes i augmentar el nombre de subscriptors i de publicitat: “Així, disposarem d’una metodologia de treball d’èxit exportable a altres territoris”. Per la seva banda, Rodés va comentar: “Som un diari en formació, com un nen que es comença a afaitar i aviat serà adolescent. Només podem créixer pel capital social i tenir presència a Girona és essencial i ens serveix per començar a territorialitzar el diari”.

stats