Guardons
Mèdia 14/02/2022

En marxa una nova edició del premi María Luz Morales de periodisme feminista

Les candidatures poden presentar-se fins al 10 de juny

ARA
1 min

BarcelonaL'Observatori Cultural de Gènere i l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet han convocat una nova edició, la cinquena, del premi de periodisme feminista María Luz Morales. El guardó, que ret honor a qui va ser directora de La Vanguardia i primera dona directora d'un diari d'abast estatal, té per objectiu incentivar treballs periodístics entorn de l'empoderament de les dones i els feminismes. El jurat concedirà un premi i un accèssit, tots dos per treballs breus en suport paper digital o audiovisual.

María Luz Morales, pionera del periodisme a principis de segle XX.

El guardó, al qual es pot optar fent servir qualsevol de les llengües de l'Estat, està dotat amb 2.000 euros per al premi i 1.000 euros per a l'accèssit. En aquesta edició, el jurat estarà format per Maribel Cárdenas (directora de polítiques d’igualtat de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet), Esther Vera (directora de l’ARA, mitjà col·laborador del certamen), M. Àngels Cabré (Observatori Cultural de Gènere), Marta Corcoy (presidenta de l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya), Rosa Cerarols (directora de la unitat d’igualtat de la UPF), Anna Caballé i Lluís Reales.

Els treballs han d'haver-se publicat al llarg del 2021 i s'han d'enviar a l'adreça observatoricultural@gmail.com. El termini de presentació de les candidatures es tanca el 10 de juny a les tres de la tarda. El veredicte es farà públic el 29 de juny, a la CIBA de Santa Coloma de Gramenet. Podeu llegir les bases completes aquí.  

stats