Mèdia 26/02/2014

El motociclisme i la Fórmula 1 seran només de pagament el 2016

Movistar TV tanca l’exclusiva dels drets per doblar el nombre d’abonats

Joan Callarissa
3 min

BarcelonaQui vulgui veure els divuit campionats de motociclisme -Moto2, Moto3 i MotoGP- en directe aquest any haurà de pagar, ja que només la plataforma de televisió de pagament Movistar TV els emetrà tots en directe. Telecinco només en retransmetrà nou a temps real i oferirà els altres nou en diferit, hores després que la plataforma de pagament les hagi emès.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Però aquesta emissió compartida del motociclisme al 50% entre la televisió en obert i la de pagament tendirà cap a la segona opció progressivament, de manera que l’any 2016 ja no hi haurà emissions en obert, com explicava ahir a l’ARA Luis Velo, màxim responsable de Movistar TV. Segons Velo, això és fruit del contracte que ja tenen “firmat” -fins al 2019- amb Dorna Sports, l’empresa propietària dels drets d’emissió de les tres categories de motos.

Aquesta oferta de la seva plataforma de pagament obeeix a la voluntat de l’empresa de tenir “una oferta competitiva de televisió que ha vist una oportunitat en el motor perquè creixi la televisió de pagament a Espanya”. Des del seu punt de vista, “els usuaris no valoren prou la televisió de pagament perquè la televisió en obert els dóna una oferta suficient”. Per això, davant d’aquesta situació, a Movistar TV han optat per oferir les curses que ja es retransmetien en obert, però “amb valor afegit”.

A través de la plataforma es podrà veure la retransmissió de les curses, si es té fibra òptica, amb alta definició. Tot i això, la qualitat d’imatge no serà l’únic avantatge, ja que a través de dos canals, un de motos i un de Fórmula 1, es podrà triar entre sis perspectives des d’on seguir la cursa. A més, els canals monotemàtics també oferiran curses històriques i continguts abans que ningú, incloent-hi les rodes de premsa dels enginyers.

Per a les motos i la Fórmula 1, Movistar TV ha fitxat un equip de 35 persones. Hi destaquen els noms d’Àlex Crivillé, Albert Puig, Carles Pérez i Ernest Riveras per a les motos, i els de Josep Lluís Merlos, Joan Villadelprat i Jaume Alguersuari per a la Fórmula 1. A hores d’ara l’oferta no té un preu oficial, ja que la Comissió Nacional de Competència encara no ha acceptat l’oferta de l’empresa. Tot i això, el preu final d’aquests canals de motor variarà en funció de si es fusiona amb altres serveis de Movistar.

En Fórmula 1 el panorama és diferent per a aquest 2014, però té un destí semblant. Antena 3 i TV3 emeten les curses en directe enguany. Tot i això, el 2016 ja només es podran veure a través de Movistar TV arran del contracte fins al 2018 que ja han signat Formula One Management i la televisió de Movistar. Amb aquesta aposta la plataforma de pagament pretén multiplicar per dos -fins al milió i mig- el seu nombre d’abonats a l’Estat. Des del seu punt de vista, la crisi no hauria de ser un impediment “si l’oferta d’entreteniment és potent”.

Les ràdios, l’últim espai per seguir totes les motos en directe

Tant Catalunya Ràdio com RAC1 oferiran enguany els campionats de motociclisme en directe. El 23 de març Catalunya Ràdio començarà a fer les transmissions de totes les curses del Mundial de MotoGP, que duraran fins al 9 de novembre. Les transmissions les farà l’equip del Tot gira, amb David Clupés al capdavant i la narració de Damià Aguilar. A l’emissora privada, RAC1 s’encarregarà de la mateixa disciplina a través de les veus de Xavi Puig i Jaume Mullor i, amb la col·laboració d’Álvaro Ademá, començarà mitja hora abans amb tota la informació prèvia a la cursa. Després de la transmissió, l’opinió dels experts completarà l’oferta de la ràdio del Grupo Godó.

stats