Mèdia 18/08/2015

Movistar+ rebaixa el preu dels canals 'premium' mentre negocia contra rellotge incorporar la Champions

Durant quatre mesos, el paquet que inclou el futbol, les sèries i el cinema passa de 65 euros mensuals a 9,90, tot i que no es pot contractar sol

à.g./a.c.r.
2 min
ELS DRETS, EN L’AIRE
 Els drets del futbol acostumen a ser un gran incentiu per a les cadenes de televisió, però el poc interès que generen entre els espectadors els partits de Lliga en obert des que no hi participen ni el Barça ni el Madrid ha fet que, a hores d’ara, no hi hagi cap cadena interessada a quedar-se’ls de cara a la temporada vinent.

BarcelonaMovistar+ ha anunciat aquest dimarts el llançament d'una nova oferta de televisió que inclou tots els continguts de futbol que té de moment –la Lliga, la segona divisió en exclusiva, la Copa del Rei i competicions internacionals–, la resta de continguts esportius –Mundial de motociclisme i de Fórmula 1, entre altres–, les sèries i el cinema, i els canals temàtics per només 9,90 euros al mes.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La promoció, que es podrà contractar a partir d'aquest dimecres i fins al 30 de setembre, serà vàlida per als clients actuals o nous de Fusión+, l'oferta convergent de Telefónica que inclou telèfon fix i mòbil, internet i televisió, i que té un preu de 65 euros mensuals. En total, doncs, els abonats que optin per aquest nou paquet pagaran 74,90 euros al mes, la qual cosa representa una rebaixa important en relació amb els 130 euros que costava fins ara contractar la mateixa oferta. El nou preu s'aplicarà fins al 31 de desembre, però la promoció no té compromís de permanència, de manera que serà possible donar-se de baixa un cop s'acabi l'oferta.

Aquesta promoció es pot interpretar com una maniobra de la plataforma de Telefónica davant la impossibilitat d'arribar –a dia d'avui– a un acord amb Mediapro per incorporar BeIN Sports a la seva oferta de canals, la qual cosa li impedirà emetre la Lliga de Campions, un contingut que sí que es pot veure ja a través de les plataformes de televisió de Vodafone i Orange, les principals competidores de Movistar+. Segons ha pogut saber l'ARA, Mediapro ha ofert el canal a Telefónica amb les mateixes condicions que a les altres plataformes, però la 'teleco' no les accepta. Una de les objeccions que Telefónica posa sobre la taula és que part dels continguts de BeIN ja els té comprats a altres operadors –com ara la Lliga de futbol anglesa–, per la qual cosa exigeix una rebaixa en el preu.

Fins ara, el preu mínim que havien de pagar els clients de Movistar+ per veure la Lliga i la Copa era de 90 euros al mes –els 65 del paquet bàsic i 25 més pel paquet de futbol–, una xifra que ara es rebaixa, alhora que incorpora nous continguts. Amb tot, les ofertes de Vodafone (65 euros al mes) i Orange (56,90) encara permeten veure el futbol –incloent-hi la Champions, però no sèries i cinema– per preus més baixos.

stats