Mèdia 15/09/2015

Què he de fer per veure la Champions?

El Roma-Barça d'aquest dimecres només el podran veure els abonats a Orange o Vodafone

Albert Castellví Roca
4 min
Tres operadors de pagament i quatre en obert es reparteixen la temporada futbolística.

BarcelonaAquest dimarts comença la Lliga de Campions amb una mala notícia per als abonats a Movistar+, que no la podran veure. La plataforma nascuda arran de la compra de Canal+ per part de Telefónica no ha pogut arribar a un acord amb Mediapro que li permetés incorporar a la seva oferta el canal BeIN Sports, que té l'exclusiva de la Champions a Espanya, i per tant, de moment, no podrà oferir la competició, que només es veurà a través de les plataformes de televisió d'Orange i Vodafone. Els abonats a aquestes dues operadores són els únics que podran veure el debut del Barça a la competició, aquest dimecres al camp del Roma. El Madrid-Xakhtar d'aquest dimarts, en canvi, serà més fàcil de seguir en directe, ja que l'oferiran en obert tant TV3 com Antena 3.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Aquest migdia, MediaPro ha confirmat mitjançant un comunicat que no hi ha acord de moment amb Telefónica i, per tant, només es pot seguir per televisió a Orange i Vodafone, o a través de les televisions per internet totalchannel.com i beinsports.es. Amb la nota, la productora catalana busca tallar d'arrel les insinuacions de Telefónica segons les quals l'acord estaria a punt de tancar-se.

Així és com ha quedat el panorama del futbol televisat per a aquesta temporada, però molts contractes són d’un any i, per tant, l’estiu que ve hi tornarà a haver moviments.

Ofertes de futbol de pagament i en obert

Lliga de Campions

Es veurà, a través de BeIN, a Orange i Vodafone, i Movistar+ també la vol

Les negociacions entre Mediapro i Movistar+ per incorporar BeIN Sports a la plataforma televisiva de Telefónica segueixen obertes, però contra tot pronòstic aquest canal, l'únic que oferirà tota la Champions a Espanya, encara no forma part de l'oferta del principal operador de televisió de pagament de l'Estat. En canvi, BeIN sí que es pot veure a través de Vodafone TV i Orange TV. Aquestes plataformes emetran tota la competició excepte un partit per jornada, sempre en dimarts, que es veurà a TV3 i Antena 3 -que li ha pres els drets a TVE-. Aquests dos canals oferiran també la final, que, com va passar amb la Supercopa, s’emetrà tant en obert com en tancat.

Lliga

Movistar, Orange i Vodafone la tenen sencera, i La 1 un partit per jornada

La Lliga va adjudicar els drets de la Primera Divisió a Movistar+, que tot i així els va haver de posar a disposició de la resta d’operadors de pagament per complir amb els requisits imposats a la compra de Canal+ per part de Telefónica. Tant Orange com Vodafone ho van aprofitar, i també emeten la competició. Els abonats a qualsevol d’aquestes tres plataformes poden veure nou dels deu partits de cada jornada, incloent-hi tots els del Barça i el Madrid. El desè l’ofereix Televisió Espanyola -de moment a través de Teledeporte-, que ha arribat a un acord amb la Lliga després que cap de les ofertes presentades inicialment assolís el preu mínim exigit pels organitzadors de la competició. El fet que no es puguin oferir en obert enfrontaments en què participin els equips que juguen a Europa ha devaluat aquest paquet, fins al punt que Mediaset, que n’era titular la temporada passada, va arribar a relegar alguns partits a Energy. TVE té, a més, els drets exclusius per emetre en obert resums dels enfrontaments: pot oferir 5 minuts d’imatges per matx, mentre que la resta de cadenes només estan autoritzades a resumir cada jornada en 90 segons.

Pel que fa a la Segona Divisió, només es pot veure a través de Movistar+, i no s’emet cap partit en obert.

Copa del Rei

Es repeteix l’esquema de la Lliga, però Telecinco emetrà la final

Igual que amb la Lliga, Movistar+ comparteix els drets de la Copa amb Orange i Vodafone: a partir de setzens de final -quan entren en competició els equips de Primera Divisió- les tres plataformes emetran tots els partits de la competició tret d’un per jornada, que s’oferirà en obert, a La 1, i en aquest cas sense limitacions. TVE també té els drets en exclusiva dels resums.

L’excepció serà la final, que es veurà a Telecinco i, si hi arriba el Barça, també a TV3. Aquestes dues cadenes comparteixen també els drets de la Supercopa d’Espanya.

Europa League

L’emetran les plataformes que tenen BeIN, i no hi haurà partits en obert

L’Europa League també forma part dels continguts exclusius de BeIN Sports i, per tant, es veurà íntegrament a Vodafone TV i Orange TV. Cap canal en obert n’ha adquirit els drets.

Selecció espanyola

TVE oferirà els partits oficials de ‘la roja’, i Telecinco els amistosos

La selecció espanyola ha de disputar, fins a l’octubre, quatre partits de la fase de classificació per a l’Eurocopa de l’estiu que ve, que es veuran a La 1. TVE ha recuperat uns drets que els últims anys estaven en mans de Mediaset, però el grup privat conserva encara la titularitat dels amistosos que la roja pugui jugar durant la resta de la temporada. Movistar+ oferirà en exclusiva els partits de classificació en què no participi el combinat espanyol. Pel que fa a l’Eurocopa pròpiament dita, els drets no s’han adjudicat.

Altres competicions

El Mundial de Clubs del desembre encara no té amo

A finals d’any el Barça intentarà completar el sextet amb el Mundial de Clubs, però a hores d’ara cap cadena no té els drets d’aquest torneig, que l’any passat es va veure a Telecinco.

D’altra banda, els amants del futbol internacional podran gaudir de la Premier League, la Serie A, la Ligue 1, la Bundesliga o la Copa Libertadores, entre altres competicions, a Movistar+, Vodafone i Orange. En la majoria dels casos, els drets són compartits entre BeIN i la plataforma de Telefónica.

stats