Mèdia 16/08/2019

Multa de 395.000 dòlars a 'Jimmy Kimmel Live!' per imitar l'alerta presidencial

El programa nord-americà va simular tres vegades rebre un missatge sobre el sistema de seguretat nacional dels Estats Units

Ara
1 min
Jimmy Kimmel és el presentador del programa d'entreteniment de l'ABC

BarcelonaJimmy Kimmel, reconegut còmic i presentador nord-americà, ha tornat a enriure's del president Donald Trump i aquesta vegada la broma li ha sortit cara. La Comissió Federal de Comunicacions dels Estats Units (FCC) ha multat 'Jimmy Kimmel Live!' amb 395.000 dòlars per haver simulat en tres ocasions l'alerta presidencial en un dels seus programes.

Durant un esquetx a l'octubre, el presentador de l'espai d'entreteniment de l'ABC, Jimmy Kimmel, va burlar-se del sistema de seguretat nacional dels Estats Units el mateix dia en què es va provar oficialment al país. Concretament, el 3 d'octubre del 2018 més de 200 milions de ciutadans estatunidencs van rebre una notificació presidencial als seus mòbils, missatges que s'han dissenyat amb la finalitat d'avisar sobre amenaces imminents com atacs de míssils, desastres naturals i terrorisme, i que només pot activar el president del país, Donald Trump.

La FCC prohibeix tant a emissores com programes de televisió imitar aquest sistema d'alerta "per evitar confusió i fatiga al sentir el so del missatge, i una activació falsa". La sanció a l'ABC, que ha respost que creia que "estava permès reproduir el to del missatge", no és l'únic cas. La Comissió també va multar el febrer del 2019 l'AMC amb 104.000 dòlars per haver utilitzat un so d'alarma en un episodi de la sèrie 'The walking dead' i, per l'altre costat, Discovery haurà de pagar 68.000 dòlars per un capítol de 'Lone Star law' que va enregistrar una alarma d'emergència oficial mentre rodaven l'episodi.

stats