Mèdia 21/03/2014

Neix 'Dar lugar', una revista que vol convidar a la reflexió amb tranquil·litat

La publicació, que s'editarà tres cops a l'any, busca finançament a través de Verkami

2 min
Neix la revista 'Dar lugar'

"Premsa lenta". Així és com es defineix 'Dar lugar', una nova revista impulsada per Cristina Rodés, Dídac P. Lagarriga i Silvia Pérez que apareixerà per primera vegada aquest mes de maig i que es publicarà tres cops cada any. La publicació "tractarà temes diversos amb una mirada respectuosa i una voluntat nutritiva", comptarà amb col·laboradors "reconeguts en els seus àmbits" i donarà "molta importància al contingut visual".

"Interculturalitat, medi ambient, infància, literatura, espiritualitat, art o economia del bé comú" seran alguns dels temes de què parlarà 'Dar lugar', que convidarà els seus lectors a buscar temps per "digerir" els textos i les imatges. A més, cada número s'acompanyarà d'una selecció musical elaborada per l'equip del programa 'Mediterráneo' de Radio 3.

Aquest divendres, la revista ha començat a buscar finançament a través de la plataforma de micromecenatge Verkami i en les primeres hores ja ha recollit més de 700 euros dels 4.500 que confia obtenir per aquesta via. "Els diners recaptats –expliquen els responsables de la revista– serviran per començar la revista i poder sumar el màxim nombre de subscriptors, que en definitiva serà el que donarà viabilitat al projecte i aconseguirà que no depenguem de la publicitat".

El primer número de 'Dar lugar' es fixarà en Fukushima "des d'una perspectiva autòctona i íntima, des de l'experiència de diverses persones i tractant qüestions diverses que van des de la superviència dels agricultors ecològics de la zona, a la macrobiòtica, la vida quotidiana o la mescla de budisme i novel·la per enfocar la catàstrofe". També hi haurà articles sobre educació, cinema africà o arquitectura, i una entrevista a Berta Meneses, una monja que impulsa un projecte de meditació a les escoles.

stats