Mèdia 29/11/2016

La segona temporada de ‘Nit i dia’ perseguirà una trama de delictes sexuals

Josep Maria Pou, Miki Esparbé, Ramon Fontserè i Lluïsa Mallol s'incorporen a la sèrie de TV3

Núria Juanico
3 min
David Verdaguer i Clara Segura són dos dels protagonistes de Nit i dia, que ha gravat algunes seqüències en una de les sales d’autòpsies de l’Institut de Medicina Legal de Catalunya.

BarcelonaCullerada rere cullerada, el mataiaies es va empassar la seva pròpia mort a finals d’abril. La crema de xampinyons, cuinada amb una mica de “coriandre”, va acabar amb l’assassí al voltant del qual es vehiculava la primera temporada de 'Nit i dia'. La sèrie de TV3 es va quedar aleshores òrfena de criminal protagonista, però no sense continuïtat. La ficció de forenses produïda per Mediapro tindrà una segona temporada, que es començarà a rodar a mitjans de gener i s’acabarà de gravar a l’abril.

Malgrat que l’assassí de la primera entrega no pot tornar per qüestions de versemblança, 'Nit i dia' seguirà explorant les llums i les ombres del món forense, jurídic i policial. “Vam concebre la primera temporada com una de sola, que començava i acabava independentment de si la sèrie seguia”, explica Lluís Arcarazo, que va crear 'Nit i dia' juntament amb Jordi Galceran. Tots dos s’han encarregat de construir les noves línies narratives que exerciran de pilars principals de la segona entrega, que també ha comptat amb les aportacions d’Oriol Paulo i Jordi Vallejo als guions. Arcarazo explica que quan es van encarar als nous capítols van tenir la temptació de “caure en la serialitat”, però que van descartar aquesta opció.

La decisió dels creadors de 'Nit i dia', per tant, implica que la segona temporada seguirà l’estructura de la primera i relatarà una història que “comença i acaba”. Amb tot, la sèrie recuperarà “els personatges necessaris” de l’univers policíac i judicial, entre els quals hi haurà la Sara Grau, interpretada per Clara Segura. Aquesta forense amb una vida sentimental agitada tornarà a ser l’eix sobre el qual girarà la nova història, que no se centrarà en els moviments criminals d’un psicòpata sinó en una trama de delictes sexuals i en una altra de focalitzada en el poder. Segons Arcarazo, “aparentment, la segona temporada no tindrà res a veure amb la primera”. La sèrie reprendrà les vides dels personatges un temps després del final de la primera temporada, en què la Sara s’escapava de la fúria del seu marit (Pablo Derqui) acompanyada de l’Aitor Ochoa (Miquel Fernández). Entre els actors que reapareixeran a la ficció també hi haurà Anna Alarcón, David Verdaguer, Alba Pujol, Oriol Vila i Victòria Pagès.

“Haurà passat prop d’un any des d’aleshores, i cada personatge portarà les seves motxilles emocionals”, apunta Arcarazo, que lamenta que per qüestions narratives perdessin “actors excel·lents” de la primera entrega, però assegura que en la nova temporada “el càsting serà tan potent com en l’anterior”. Entre les noves incorporacions hi haurà Josep Maria Pou, que interpretarà un llibreter; Miki Esparbé, que encarnarà un artista; Lluïsa Mallol, que serà una galerista de renom, i Ramon Fontserè, que serà un home de política, segons va avançar Fotogramas i va confirmar ahir TV3.

Agressions més explícites

La segona temporada de 'Nit i dia' orbitarà al voltant d’una pregunta: el que vas fer en el passat sempre acaba passant factura? Aquesta idea s’alimentarà de les repercussions d’un fet delictiu que va transcórrer temps enrere i que capgirarà la vida dels personatges de la sèrie. A banda del rol predominant del passat, Arcarazo avança que la violència serà més present en els nous episodis. “No ens hem tallat gaire a l’hora d’escriure. Hi haurà més agressions i seran més explícites, tot i que els crims tindran un caire diferent”, assenyala el guionista.

Així mateix, Arcarazo precisa que han volgut mantenir l’esperit de la sèrie, que es basava en els clarobscurs de cada personatge. “Seguirem jugant amb la idea que tots som diverses persones alhora i que una cosa és el que mostres i l’altra el que ets”, avança Arcarazo, que subratlla que la seva intenció ha sigut elaborar “personatges que despertin sensacions estranyes a l’espectador”. Codirigida per Manuel Huerga i Oriol Paulo, la segona temporada de 'Nit i dia' tindrà 13 episodis de 50 minuts de durada. De moment, TV3 no ha anunciat la data d’estrena dels nous capítols.

stats