Mèdia 30/05/2017

El periodista irlandès Noel Curran, escollit director general de la Unió Europea de Radiodifusió

Substituirà al setembre Ingrid Deltenre, que abandona voluntàriament el càrrec després de set anys

Europa Press
2 min
Noel Curran

MadridLa Unió Europea de Radiodifusió (UER) ha escollit el periodista d'investigació i productor irlandès Noel Curran com a nou director general, un càrrec al qual accedirà al setembre en substitució de la suïssa Ingrid Deltenre, que ha estat al capdavant de la institució des del 2010 i que fa uns mesos va anunciar la seva decisió d'abandonar el càrrec.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Ingrid Deltenre: "TVE és ara més vulnerable"Segons ha informat la UER en un comunicat, Curran va ser director general, director executiu de Televisió i editor d'Actualitat de RTÉ, la corporació púbica de ràdio i televisió d'Irlanda, i durant la seva etapa al capdavant de l'ens va dur a terme una "profunda reestructuració" de l'empresa que li va permetre superar la crisi financera de finals del 2008 i convertir-la en una "sòlida" organització de mitjans digitals.

El president de la UER, Jean-Paul Philippot, ha destacat els "sòlids valors de servei públic" de Curran, la seva "experiència operativa" i el seu "coneixement de l'ecosistema dels mitjans de comunicació públics en l'actual entorn mediàtic, que evoluciona molt ràpidament". En la seva opinió, "la seva experiència com a director general de RTÉ tindrà un valor incalculable a mesura que la UER s'endinsi en el pròxim capítol de la seva història".

"La UER representa algunes de les millors organitzacions de mitjans de comunicació, creadors de continguts i periodistes del món", ha afirmat Curran, que té com a objectiu "mostrar què fan els mitjans de comunicació públics i els membres de la Unió Europea de Radiodifusió un dia rere l'altre". El futur director general s'ha compromès a treballar per "tirar endavant els canvis necessaris per garantir el futur dels mitjans de comunicació públics".

stats