Mèdia 05/04/2016

Pablo Iglesias completa en el seu retorn a 'El hormiguero' el joc presumptament censurat en l'anterior visita

Pablo Motos assegura que va prendre una mala decisió en deixar a mitges la 'poda' de conceptes polèmics per part del líder de Podem

Ara
2 min

Barcelona"La vaig cagar". El presentador d''El hormiguero', Pablo Motos, va admetre aquest dilluns que el 3 de novembre es va equivocar quan va decidir deixar inacabat el joc que havia proposat al líder de Podem, Pablo Iglesias –convidat aquell dia al programa–, consistent a 'podar' un arbre en què cadascuna de les fulles portava escrit un concepte polèmic.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Després que el polític tallés algunes fulles –com ara la monarquia o el concordat amb el Vaticà–, Motos va donar pas precipitadament a publicitat, i en tornar de la pausa, de només 20 segons, va començar una nova secció i no es va fer cap més referència al joc amb Iglesias. Diversos espectadors i fins i tot algun compte de Twitter de Podem van acusar el programa de censura.

Aquest dilluns, però, Pablo Iglesias va tornar al programa i Motos va decidir corregir el seu error i tornar a proposar-li el mateix joc. El presentador va argumentar que en cap cas hi havia hagut censura, sinó que simplement anaven "justos de temps" i que durant la breu pausa publicitària va "prendre una mala decisió". Segons ell, "la millor manera de demostrar que en absolut mai en cap moment ningú en directe pot censurar res" era tornar a 'podar' l'arbre, però aquesta vegada, sense presses.

En aquesta ocasió, la primera fulla que va tallar Iglesias va ser la de les 'sicavs', i també es va desfer de la monarquia, el concordat amb l'Església o les amnisties fiscals. També va enviar dos missatges als líders del PSOE, Pedro Sánchez, i de Ciutadans, Albert Rivera: "Pedro, que ens deu estar veient des del seu saló amb l'Albert, la llei mordassa s'ha de treure de veritat", va dir. I després va afegir: "Un altre missatge per al Pedro i per a l'Albert: perquè ens posem d'acord en un govern, la reforma laboral l'hem de tallar". En canvi, entre les fulles que va salvar Iglesias hi havia l'avortament lliure, l'eutanàsia o el reagrupament dels presos d'ETA.

stats