Mèdia 05/12/2019

Pau Freixas debuta a Netflix amb un conte nadalenc

El director català estrena 'Días de Navidad'

A.p.
2 min

BarcelonaDins de l’oferta nadalenca d’aquest any de Netflix hi figura Días de Navidad, el primer projecte de Pau Freixas per a la plataforma. La minisèrie de tres capítols, que s’estrena demà, mostra l’evolució de quatre germanes a través de tres dies diferents de Nadal i compta amb un repartiment amb grans noms del cinema espanyol com Victoria Abril, Charo López i Ángela Molina.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L’espectador acompanya les protagonistes –l’Esther, l’Adela, la María i la Valentina– des que són nenes fins que són àvies. En el viatge, la minisèrie canvia de to i es transforma de conte nadalenc, amb certa influència de Donetes i les pel·lícules de Frank Capra, a una tragicomèdia familiar que s’inspira, entre altres referents, en Agost, l’obra de Tracy Letts. “El primer capítol és més naïf, en el segon ja tenen consciència dels marrons que porten dins i el tercer se centra en la nostàlgia pel temps perdut i té més de comèdia negra”, explica Freixas a l’ARA.

Dotze actrius diferents interpreten els quatre personatges principals en les diferents etapes de la seva vida. “Primer vam començar per buscar les actrius de l’últim capítol, les més potents –Forqué, López, Molina i Abril–, i un cop les vam tenir vam buscar les del capítol dos i, finalment, les nenes”, recorda el director, que afegeix que va vendre el projecte a les quatre actrius més grans sense tenir encara el guió del seu capítol i explicant-los només el concepte de la producció.

Un cop aconseguides les protagonistes del tercer episodi, es van aconseguir altres noms potents com Elena Anaya, Nerea Barros i Verónica Echegui, que juntament amb Anna Moliner interpreten els personatges en l’edat adulta. Les cares més conegudes es barregen amb alguns dels actors habituals de la cinematografia de Freixas, com Francesc Garrido i Antonio Dechent.

El director assegura que Días de Navidad vol allunyar-se de l’edulcoració pròpia de les sèries i pel·lícules sobre el Nadal. “Volia parlar de l’aspecte positiu i emocional de la família i alhora anar traient els secrets i les coses no dites”, detalla Freixas, que afegeix que la intenció és explorar la voluntat d’unió i estima pròpia del dia i el que finalment passa durant les celebracions familiars.

stats