Mèdia 25/08/2018

Pedro Carreño, destituït de director i presentador del 'Telediario' de cap de setmana de TVE

El seu pas pels informatius ha estat marcat per polèmiques i acusacions de manipulació

Ara
2 min
Segons el Consell d'Informatius de TVE, Pedro Carreño va amenaçar a Susana Torres

BarcelonaDesprés del cessament de Jenaro Castro al capdavant d''Informe semanal', TVE suma una nova baixa: Pedro Carreño deixarà de ser el director i presentador del 'Telediario' de cap de setmana de la cadena pública.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Carreño es va incorporar als informatius de cap de setmana l'any 2014, després del polèmic cessament del periodista Oriol Nolis, que va ser acomiadat pocs dies després del nomenament de José Antonio Álvarez Gundín com a cap d'informatius, quan encara no feia ni dues setmanes del 9-N. Nolis va tornar a TVE Catalunya, on va va passar a presentar 'El debat de La 1', en substitució de Cristina Puig, i 'L'informatiu'.

Durant la seva etapa com a director i presentador del 'Telediario' de cap de setmana, Pedro Carreño ha sigut acusat de manipular els informatius i se n'ha demanat la destitució en diverses ocasions. Per exemple, quan els informatius van dedicar només 20 segons a informar sobre la manifestació que es va fer a Múrcia contra l'expresident Pedro Antonio Sánchez, imputat en el cas Auditorio. El 8 d'abril del 2017 el 'Telediario' es va convertir en el blanc de les crítiques per no obrir amb el desarmament definitiu d'ETA i relegar la notícia a un quart lloc dins de l'escaleta.

Pedro Carreño també va estar al centre de la polèmica arran de l'acomiadament de la periodista Susana Torres, que el va acusar d'haver-la amenaçat. El consell d'informatius de TVE va considerar que l'acomiadament era una estratègia de "purga" de la direcció de serveis informatius per "arraconar a els professionals que es negaven a col·laborar en males pràctiques o manipulacions informatives".

stats