Mèdia 20/05/2014

Picanyol no tornarà a dibuixar Ot, el bruixot

El dibuixant, de 66 anys, "es comença a jubilar". 'Cavall fort' publica en el número d'aquesta quinzena les dues últimes tires del personatge

Ara
2 min

Barcelona"L'Ot es jubila". Així es titula la carta en què una de les filles del dibuixant Picanyol ha fet saber que el seu pare ha decidit deixar de crear vinyetes del seu personatge més conegut, Ot, el bruixot, després de "més de quaranta-dos anys". "Ell es jubila jove, però el seu creador ja en té seixanta-sis i, després d'inventar i dibuixar més de 1.500 tires per a la revista 'Cavall Fort', ha decidit posar punt final. No és que deixi de treballar encara, però sí que es comença a jubilar", explica la carta, que 'Cavall Fort' ha publicat a la seva web.

"Com a filla seva he de dir que ja li toca. A casa l'hem vist treballar cada dia de l'any: caps de setmana, estius, ponts, dies de Nadal, Reis... A la nit, si li ve alguna idea al cap, s'aixeca i l'apunta, no fos cas que l'endemà no se'n recordi! I així podríem anar fent un recopilatori d'hores i hores de feina que no s'acabaria mai", diu la Noemí, que signa la missiva i que afirma que el bruixot és "com un germà imaginari que d'alguna manera conviu" amb la seva família i a qui seguiran "portant sempre dins el cor".

Per la seva banda, des de 'Cavall Fort' asseguren que els "sap greu" la desaparició d'un personatge tan emblemàtic, però afegeixen: "Ja ens ho esperàvem i ho entenem molt bé. Dibuixar centenars i centenars de tires d'un personatge tan genial, inventar-se tantes i tantes històries, no és gens fàcil, i arriba un punt que qualsevol creador necessita descansar i posar punt final". En un missatge d'agraïment a Picanyol penjat també a la seva web, la revista explica que el seu número d'aquesta segona quinzena de maig inclou les dues últimes tires d'Ot, el bruixot que ha dibuixat Picanyol, però també avança que en recuperaran algunes d'antigues: "Com que les tires de l'Ot són tan divertides i pensem que la majoria dels nostres lectors no les heu vistes pas totes, hem decidit que en triarem unes quantes i les tornarem a publicar. Estem segurs que us tornaran a fer riure", explica la publicació.

Com diu la filla del dibuixant, Ot, el bruixot és un personatge "de vegades intel·ligent, de vegades burleta i, en general, una mica trapella" que "sempre ha intentat arreglar el món d'una manera innocent i solidària", i les seves tires "han estat sempre plenes d'humor, optimisme, creativitat i màgia".

stats