Polèmica

Qui és Pol Granch, un dels cantants del disc de 'La Marató' a qui acusen de misogin i feixista?

L'artista madrileny torna a ser a l'ull de l'huracà després de la col·laboració amb TV3

2 min
Pol Granch en un concert l'octubre passat

BarcelonaPablo Grandjean (Madrid, 1998), conegut artísticament com a Pol Granch, va començar la seva carrera interpretativa i musical el 2018, després de guanyar el talent show Factor X de Telecinco. Des d'aleshores, el cantant i actor ha seguit una trajectòria en ascens que l'ha portat a participar en la sèrie de Netflix Élite –on interpretava en Philippe, un príncep francès que arribava nou a l'escola– i a publicar dos àlbums, Tengo que calmarme (2020) i Amor esculpido (2022). L'última de les seves feines és una participació en el disc de La Marató de TV3, on interpreta la cançó Torno a ser jo d'Oques Grasses. L'anunci de la col·laboració del cantant amb la cadena catalana ha encès les xarxes socials. Molts usuaris han criticat el fitxatge al disc i han tret els draps bruts de Pol Granch, que els últims anys ha protagonitzat diverses polèmiques pels seus missatges misògins, homòfobs i feixistes. TV3 ha dit a l'ARA que no farà declaracions sobre aquesta qüestió.

Les primeres polèmiques de l'artista es remunten a l'època en què era adolescent. Granch va publicar diversos tuits en què lloava el Cara al sol i escrivia "arriba España" de forma gairebé compulsiva. El cantant també utilitzava la paraula gai com a insult en nombroses ocasions i publicava missatges misògins com un en què deia: "Els m'agrada són proporcionals a com sou de marranes". Quan Netflix va anunciar l'aparició de Granch a la sèrie, tots aquells missatges van ressorgir de la mà d'alguns usuaris, que els van recuperar per criticar-ne el fitxatge. Aleshores la plataforma no va voler pronunciar-se, però l'artista sí que ho va fer. A través de Twitter, va demanar disculpes argumentant que aquelles afirmacions les havia fet "un noi immadur i inexpert" amb el qual ja no s'identificava.

Malgrat les disculpes, la rapera Sara Socas va reaccionar a aquell comunicat acusant-lo públicament de maltractar-la durant la festa de Los 40 el 2019. "Em vas tractar com a una putíssima merda", va escriure Socas a Twitter. La rapera va acusar-lo de "misogin" i va dir que Granch li havia faltat al respecte, l'havia empès diverses vegades i també havia tractat malament "moltes noies de diverses formes, algunes molt pitjors".

Un any després d'aquella controvèrsia, Granch va tornar a situar-se a l'ull de l'huracà. En un concert celebrat l'agost del 2021, Granch va aprofitar mentre cantava el tema En llamas per ridiculitzar la seva exparella i exconcursant d'Operación Triunfo 2018, Natalia Lacunza. En les parts que normalment cantava Lacunza, Granch va burlar-se'n imitant-la amb la veu estrafeta, fent gestos amb els braços i ridiculitzant-la. Aquella actuació, que alguns usuaris van gravar i publicar a Twitter, va portar-li de nou acusacions de misogin i masclista.

Per tot plegat, Granch va decidir fa uns mesos allunyar-se de les xarxes socials. Ara hi ha tornat aprofitant el llançament del seu segon disc, i ho ha fet amb un nou vídeo en què demana disculpes. "Vull aclarir que jo no soc així, que jo no soc aquesta persona. Vull demanar perdó a totes aquelles persones que s'hagin pogut sentir ofeses en algun moment per mi perquè en cap moment aquesta era la meva intenció. Defenso una societat on tots i totes puguem tenir els mateixos drets i les mateixes oportunitats independentment del gènere i de l'orientació sexual", diu Granch en el vídeo.

stats