TELEVISIÓ
Mèdia 11/01/2013

Els Polseres afronten la temporada "més dura"

Albert Castellví Roca
3 min
PREESTRENA A L'AUDITORI Els actors van presentar la nova temporada acompanyats del director de TV3, Eugeni Sallent, i el president de Filmax, Julio Fernández.

BARCELONAPer fi ha arribat el dia. Aquesta tarda el Lleó (Àlex Monner) rebrà l'alta que li permetrà abandonar definitivament l'hospital on ha viscut els últims tres anys. Abans de tornar a casa, només ha d'esperar els resultats d'una última prova que ha de confirmar que el seu tumor al pulmó ha desaparegut i que determinarà si s'haurà de sotmetre encara a una última fase del tractament de quimioteràpia -que, segons li han promès els metges, no l'obligarà a tornar a dormir a l'hospital- o si ja es pot oblidar del tot de la seva malaltia. El resultat d'aquesta prova es farà públic dilluns, quan TV3 estrenarà (22.30 h) el primer capítol de la segona temporada de Polseres vermelles .

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Arribar fins a aquest últim diag- nòstic no ha estat gens fàcil. Han passat dos anys d'ençà que el Roc (Nil Cardoner) va sortir del coma i el Jordi (Igor Szpakowski), el Toni (Marc Balaguer) i la Cristina (Joana Vilapuig) van rebre l'alta i van marxar de l'hospital. Des de llavors, malgrat totes les promeses i la bona voluntat inicial, les visites dels Polseres al Lleó han estat cada vegada més esporàdiques, i a hores d'ara el grup està pràcticament dissolt. Només el Toni "manté la flama dels Polseres", en paraules de l'actor que l'interpreta. Per això, s'ha fet zelador de l'hospital, amb l'esperança -de moment incomplerta- que des d'allà serà capaç de recompondre el grup. Mentrestant, es dedica a explicar les aventures que va viure amb els seus companys i a insuflar l'esperit dels Polseres als joves pacients que ocupen ara les seves antigues habitacions.

L'adolescència dins de l'hospital

Però si els últims dos anys han estat difícils, no ho serà menys el que vindrà a partir d'ara. Els resultats de l'última prova del Lleó aportaran una sorpresa tan inesperada com negativa, que ja farà presagiar el to general d'aquesta nova etapa. "La segona temporada és la més dura", diu el creador de la sèrie, Albert Espinosa. I no ho serà perquè sí: "Ser adolescent fora de l'hospital és difícil, però ser-ho dins de l'hospital encara és més difícil", explica. Ho diu per experiència, ja que Polseres vermelles s'inspira en el que ell va viure de jove, quan va passar deu anys ingressat. Per això, diu, els 15 capítols d'aquesta nova tongada parlen de "la valentia" necessària per afrontar la malaltia en un moment en què "notes que potser no te'n sortiràs".

Però la duresa de la nova temporada no va lligada només als problemes de salut: les dificultats del Lleó per mantenir una relació sentimental amb la Cristina i la distància que el Jordi ha interposat entre ell i els seus antics amics seran càrregues afegides que caldrà afrontar durant els pròxims episodis. Per tot plegat, els actors adverteixen que les llàgrimes estan assegurades, fins i tot més que en la temporada anterior.

A aquesta explosió d'emocions hi contribuiran també els nous personatges que s'incorporen a la trama, com la Rym, la nova companya d'habitació del Lleó, que als seus 18 anys afronta l'inici d'un càncer de mama. El director de la sèrie, Pau Freixas, es desfà en elogis per a l'actriu que li dóna vida, Laia Costa: "És un descobriment descomunal, és una crac!", exclama. Entre els nous fitxatges hi ha també Noah Manni -que interpreta el Dani, un nen amb problemes de creixement-, Abel Rodríguez -que es posa a la pell del Lucas, que pateix la malaltia dels ossos de vidre- i Paula Vélez -que encarna la Mariona, que té dificultats respiratòries.

Preestrena multitudinària

El director de TV3, Eugeni Sallent, va destacar ahir durant l'acte de presentació d'aquesta segona temporada que Polseres vermelles "compleix dos dels objectius" de la cadena: d'una banda, el qualitatiu, ja que és una producció que transmet "valors", i de l'altra, el quantitatiu, que es fa evident no només per les bones audiències recollides fins ara sinó també per la massiva afluència que es va registrar ahir durant la preestrena del primer dels 15 nous episodis. 800 fans de la sèrie van poder veure'l en exclusiva a L'Auditori de Barcelona, però moltes persones més van congregar-se a les portes de l'edifici per veure l'arribada dels protagonistes i d'altres cares conegudes de TV3 que hi van assistir.

L'èxit, a més, ha creuat fronteres i la sèrie ja s'ha venut a Antena 3 i a cadenes de França, Itàlia, Finlàndia, Mèxic i els Estats Units, on Steven Spielberg i Marta Kauffman en preparen una adaptació.

stats