TELEVISIÓ
Mèdia 14/01/2013

Polseres sense fronteres

TV3 estrena la segona temporada d'una sèrie que crida l'atenció arreu del món

Albert Castellví Roca
3 min

BarcelonaTV3 estrena aquesta nit (22.30) la segona temporada de Polseres vermelles , en el que es pot considerar, més que mai, una veritable primícia mundial. L'expectació que han generat els nous capítols de la ficció creada per Albert Espinosa no es limita només al territori català: des que TV3 va mostrar la sèrie al festival internacional MIP TV del 2011, l'èxit de Polseres vermelles no ha deixat de creuar fronteres. Sense anar més lluny, aquesta mateixa setmana els espectadors francesos podran descobrir les aventures del Lleó, el Jordi, la Cristina, el Toni, l'Ignasi i el Roc.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El canal Numéro 23, que va començar a emetre tot just el 12 de desembre, ha escollit Polseres vermelles com una de les primeres sèries que s'incorporaran a la seva graella, concretament a partir de dijous. La primera temporada de la sèrie s'emetrà a raó de dos capítols setmanals a les 20.45, l'inici del prime time francès. De fet, per la seva temàtica, aquesta producció encaixa a la perfecció entre els continguts de la cadena, que es presenta com "la televisió de la diversitat" i que vol convertir-se en un reflex dels col·lectius minoritaris, ja sigui per motius culturals, d'orientació sexual o de salut.

Però el primer canal que va fer arribar la ficció dirigida per Pau Freixas més enllà del territori català va ser la cadena de pagament TNT, que la va estrenar per a tot l'Estat el desembre del 2011. Mig any després, Antena 3 la va posar a la seva graella d'estiu, amb uns resultats tan satisfactoris es va mantenir-la fins al final al canal principal del grup, i va oblidar així la intenció inicial de traslladar-la al juvenil Neox.

El canal Vme, que emet en castellà als EUA, també l'ha ofert, i cadenes com la mexicana TV Azteca ho faran aviat. A això cal sumar-hi els canals públics d'Itàlia i de Finlàndia, que n'han comprat els drets per adaptar-la. A més, segons va explicar dijous Julio Fernández, el president de Filmax -que produeix la sèrie juntament amb TV3-, hi ha negociacions perquè Polseres vermelles arribi, ja sigui en la versió original o adaptada, a Colòmbia, Xile, l'Argentina, l'Uruguai, Alemanya, Rússia i els països escandinaus.

Spielberg espera el moment

Però la fita més sonada que ha aconseguit Polseres vermelles ha estat cridar l'atenció del director de cinema Steven Spielberg, que té intenció de rodar-ne una nova versió acompanyat de Marta Kauffman -una de les creadores de l'exitosa sèrie dels 90 Friends - que la cadena ABC emetrà als Estats Units. Tot i que ja fa més d'un any que Spielberg i Kauffman van comprar els drets de la sèrie, a hores d'ara el projecte segueix aturat, però tant Espinosa com el director de TV3, Eugeni Sallent, van assegurar que no hi han perdut l'interès. Sallent van explicar durant la presentació de dijous que Spielberg "ha renovat" els drets després que vencés el termini de l'acord inicial, la qual cosa demostra que encara té intencions d'adaptar la sèrie.

Per la seva banda, Espinosa va detallar que, abans de tirar endavant el projecte, cal trobar una "finestra d'anunciants" que garanteixi uns ingressos que el facin rendible. "El semestre passat hi havia moltes sèries d'hospital, i han preferit esperar per buscar la finestra d'anunciants en millors condicions", va explicar el guionista, que no es va mostrar gens preocupat per aquest retard. Segons va revelar, manté un contacte regular amb Kauffman, que li ha recordat que " Friends va trigar dos anys a trobar la finestra d'anunciants, i després va durar onze temporades". "Nosaltres només fa set mesos que esperem", va concloure.

stats