DISSENY
Mèdia 30/10/2019

Els premis ÑH reconeixen els interactius de l’ARA

En el guardó competeixen publicacions d’Espanya, Portugal i l’Amèrica Llatina

A.p.
2 min
El diari ha rebut una medalla de plata i una de bronze.

BarcelonaL’ARA continua sumant premis a la seva trajectòria. El diari ha sigut un dels guardonats de l’edició 2019 dels premis ÑH, en què competeixen publicacions d’Espanya, Portugal i l’Amèrica Llatina. Enguany l’ARA ha estat reconegut amb dues medalles: una de plata en la categoria de reportatge de llarg format i una de bronze en l’apartat d’infografia. Enguany els guardons ÑH, que organitzen anualment les divisions espanyola i sud-americana de la Society for News Design, van rebre 2.168 candidatures de 112 mitjans de 14 països.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La medalla de plata per a l’ARA és un reconeixement per 37 vides segades al Mediterrani, un reportatge amb text de Cristina Mas, de la secció d’Internacional; disseny de Ricard Marfà, i programació de Jordi Guilleumas. El reportatge explica la història de la pastera desapareguda el 14 d’agost entre el Marroc i Espanya i els 37 immigrants que duia. La versió digital d’aquest reportatge d’investigació reconstrueix els fets d’aquell dia i posa nom i història a algunes de les víctimes de la desaparició. El cas no constava a l’oficina de Berlín de l’Organització Internacional per a les Migracions (OIM), que s’ocupa del seguiment dels morts i desapareguts del Mediterrani i que va obrir un cas arran de la consulta de l’ARA. En aquesta mateixa categoria, RTVE s’ha endut la medalla d’or pel reportatge Descenso a una mina clandestina, mentre que El País també ha estat reconegut amb una medalla de plata per Pederastia en la Iglesia española.

La medalla de bronze ha sigut per a una infografia que repassa la presència de Barcelona i Catalunya al New York Times des del principi del segle XX fins a l’actualitat a través dels titulars del diari. L’interactiu -amb text de Miquel Bernis, disseny de Ricard Marfà i programació de Jordi Guilleumas- es va fer construint una base de dades a través de consultes a la funcionalitat Article search de l’API del diari nord-americà. En aquesta mateixa categoria, el guanyador de la medalla d’or ha sigut el diari argentí La Nación.

Pel que fa al premi al diari d’àmbit estatal més ben dissenyat, ha anat a parar a l’Expresso de Portugal, mentre que el guardó a la millor revista va tenir dos guanyadors, El País Semanal i EME. El País repeteix en la categoria de publicació digital més ben dissenyada, que l’ARA ja va guanyar el 2018.

Des del seu naixement el 2010, l’ARA ha rebut diversos premis ÑH. A més de ser distingit com a mitjà digital més ben dissenyat, els seus interactius han sigut reconeguts en diverses ocasions, com quan el 2015 va rebre medalles d’or per Tots els gols de Leo Messi i Què passa a Catalunya.

stats