Premsa
Mèdia 31/05/2017

La SER prescindeix de Gemma Nierga

La periodista, que havia fet tota la carrera professional a la casa, no veurà renovat el seu contracte quan li expiri al juliol

àlex Gutiérrez
2 min
GEMMA NIERGA: "Ara visc la vida agraïda"

BarcelonaGemma Nierga deixarà de presentar 'Hoy por hoy', el magazín matinal de la Cadena SER, líder de la ràdio espanyola, segons ha pogut saber l'ARA en exclusiva. L'emissora ha decidit prescindir dels seus serveis i li ha comunicat que no li renovarà el contracte, que venç aquest mes de juliol. Nierga portava més de 30 anys a la ràdio del grup Prisa, on havia presentat programes icònics com 'Hablar por hablar' o 'La ventana'.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

A l'última onada de l'EGM, el programa –que copresenta amb Pepa Bueno– va marcar 2.848.000 seguidors, la qual cosa va suposar un descens lleu respecte als 3.272.000 d'un any enrere. A Catalunya, escolten el programa 217.000 persones. En tot cas, la franja que encapçala Nierga s'ha mantingut en uns nivells d'audiència estables. Amb la seva destitució queda enlaire l'equip que l'acompanya, en espera que la SER decideixi qui la substitueix i si aquesta persona compta o no amb aquests redactors.

Fonts coneixedores de l'operació emmarquen la seva marxa forçada al procés de debilitament que s'està aplicant a Ràdio Barcelona i els seus professionals en relació a la central de Madrid. En aquest sentit, el president del grup Prisa, Juan Luis Cebrián, va anunciar en un esmorzar del CAC que volia potenciar una ràdio íntegrament en català, cosa que no s'ha arribat a materialitzar. D'altra banda, diversos periodistes que han abandonat la casa de manera natural, després no han estat substituïts.

Una vida dedicada a la Cadena SER

Nascuda a Girona el 1965, Nierga ha desenvolupat bona part de la seva carrera professional a la Cadena SER. Formada a Ràdio Vilassar i Televisió de Calella, es va incorporar a Ràdio Barcelona el 1987 com a reportera d’un programa matinal. El 1989 va passar a ocupar la franja de la matinada amb 'Hablar por hablar', un espai radiofònic creat per ella mateixa que li va valer el seu primer premi Ondas. El va rebre el 1997, el mateix any en què deixava el programa per iniciar una nova etapa a la cadena.

Xavier Sardàs’hi va quedar 15 anysdos premis Ondas més:

intercanvi de posicions dins de la cadenaCarles FrancinoPepa Bueno

diverses incursions en l’àmbit televisiuTres senyores i un senyor', 'Pares i fills' i 'Tothom per tothom'. Recentment va tornar a la cadena per participar en un capítol de 'Fora de sèrie', el programa en què periodistes anteriorment vinculats a TV3 entrevisten el personatge que ells escullen. En el seu cas va ser Miquel Roca.

stats