Els presos polítics ja són a Catalunya, i quatre notícies més del dia, en un minut

Les cinc propostes de l'ARA per acabar la jornada ben informats 

Jordi Turull arribant a Lledoners / PERE TORDERA

1.

Els presos polítics ja són a Catalunya. Junqueras, Romeva, Rull, Turull, Forn, Sànchez i Cuixart han arribat a Lledoners; Forcadell, a Mas d'Enric, i Bassa, a Puig de les Basses. 

2.

L'11-S farà confluir cinc carrers amb la plaça Espanya de Barcelona per simbolitzar la "unitat estratègica". La concentració de l'ANC serà a Creu Coberta, Paral·lel, Gran Via, Maria Cristina i Tarragona. 

3.

Dos dels cinc estudiants amb les millors notes de la selectivitat són de l'Institut Antoni Torroja de Cervera. Un alumne del centre treu la nota més alta, un 9,9, i un altre empata amb tres alumnes més amb un 9,8. 

4.

Els Maristes de Sants són l'escola concertada de Catalunya que pot perdre més subvencions el curs que ve. En una resolució provisional, el DOGC hi preveu un concert menys a P3 i dos a 1r de primària.  Méteo especial: nits tropicals i màximes de fins a 40 graus fins diumenge. Divendres serà el dia en què la calor extraordinària afectarà més comarques.  

5.

El jutge que investiga les càrregues policials de l’1-O a Barcelona cita a declarar el coronel Pérez de los Cobos. La setmana passada va declarar l'ex número dos d'Interior, que va admetre que el dispositiu tenia un objectiu "exemplaritzant".