RÀDIO
Mèdia 23/07/2016

'La primera pedra' de RAC1 ja no s'emetrà el curs que ve

Ho ha anunciat en antena el presentador, Jordi Margarit

à.g.
1 min
Jordi Margarit / RAC1

BarcelonaEl comunicador Jordi Margarit ha anunciat aquest dissabte que s'acaba el programa 'La primera pedra' de RAC1. Es tractava d'un veterà espai de la casa, present a la graella des de la primera temporada, l'any 2000. Això sí, els seguidors d'aquest magazín dels caps de setmana tindran l'ocasió de gaudir d'una pròrroga estival, ja que el programa se seguirà emetent fins just abans que comenci la nova temporada. Fonts pròximes a l'emissora expliquen que l'opció que ara té més números sobre la taula és la d'allargar el 'Via lliure'.

"Són setze temporades que han vist canviar les cares dels qui manen", deia Margarit en el seu comiat. El locutor ha recordat que van posar la primera pedra metafòrica de la ràdio comercial privada en català: "I quin edifici més gran i sòlid que ha esdevingut!" Ha declarat que estan "orgullosos i agraïts" i que l'espai "s'acaba i s'acaba bé". I ha conclòs: "La història continua. Catalunya… tu a la teva!"

En l'últim EGM, fet públic aquest juny, el programa va marcar 134.000 espectadors en dissabte i 102.000 en diumenge, en el seu tram de dotze a dues del migdia. Això va suposar un retrocés respecte als 243.000 i 142.000 oients, respectivament, de fa un any (tot i que aleshores el programa durava quatre hores, de sis a deu del matí).

stats