Mèdia 18/06/2017

Les primeres imatges de Gaudí en moviment, avui al ‘30 minuts’

El reportatge 'Sagrada Família: compte enrere' inclou una filmació inèdita de l'arquitecte

Ara
1 min
Una imatge del reportatge 'Sagrada Família: compte enrere'

Barcelona“Gaudí no serà mai més una imatge fixa”, va dir dimecres Roser Oliver. La directora -juntament amb Carles Señalada- de Sagrada Família: compte enrere, que TV3 estrena aquest diumenge al 30 minuts (21.55), es referia al fet que aquest reportatge inclou una filmació de l’any 1925 en què apareix Antoni Gaudí, una gravació que no s’havia fet pública mai i que representa la primera ocasió de veure l’arquitecte en moviment.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

A banda d’aquestes imatges inèdites -que TV3 intentava aconseguir des de feia 17 anys i que ara han estat cedides pel seu propietari, Frederic Fargas Texidó, descendent de la persona que les va gravar durant el seu propi casament-, el reportatge conté altres elements destacats, com el seguiment detallat del recorregut d’una pedra, la MD 2-SF 2017, des de la pedrera de Lugo d’on va ser extreta fins a la seva ubicació definitiva al temple de la Sagrada Família.

A més, el treball recorda les polèmiques i entrebancs amb què s’ha trobat la basílica al llarg de la seva història, mostra les noves tècniques constructives que han de permetre acabar les obres el 2026 i recull els testimonis dels arquitectes i escultors que hi treballen.

stats