Mèdia 03/07/2021

Una programació de reaprofitament per a l'estiu de TV3

La cadena recupera espais com 'Bricoheroes' i estrena propostes sorgides de les convocatòries per a joves talents com 'Buga buga'

4 min
'Bricoheroes' serà un dels espais destacats de l'estiu a TV3

Fa anys la temporada d'estiu era un bon moment per posar a prova nous formats. Des de fa un temps, però, la programació estiuenca de TV3 aposta pel reaprofitament de programes salpebrat amb algunes estrenes. Enguany, la televisió pública recupera alguns dels seus programes estiuencs més consolidats, com ara Joc de cartes d'estiu, i fa un forat a espais pensats per a la finestra digital però que han acabat popularitzant-se. Fem un repàs a les propostes que vertebraran l'estiu de TV3.

'Bricoheroes'

Jair Domínguez i en Peyu supleixen l''Està passant'

A partir del dilluns 5 de juliol, la franja de les 20 h, que normalment ocupa l'Està passant, serà el terreny de Bricoheroes, la peculiar visió de Jair Domínguez i en Peyu dels clàssics programes de bricolatge, com Bricomanía o Decogarden. El programa d'humor es va estrenar el 2019 com un format pensat per als mitjans digitals de TV3, però l'estiu del 2020 ja va fer el salt a la televisió per ocupar també el buit que deixava l'Està passant per vacances. Durant aquest estiu s'emetran els capítols corresponents a la segona temporada, que són més llargs que els de la primera entrega.

'Canvi de xip'

Els 'influencers' ensenyen tecnologia a la gent gran

És una de les poques novetats de la graella de TV3 per a aquest estiu. Aquest espai, produït per Gestmusic, s'estrena el dimecres 7 de juliol per cobrir el forat de Tabús. El format, que adapta l'espai Onliners and old timers, emès al Regne Unit i a Finlàndia, proposa emparellar una persona gran amb un jove perquè aquest últim ensenyi el primer a utilitzar les noves tecnologies i les xarxes socials. Els mestres del programa seran el cantant Lildami, la youtuber Belena Gaynor, el tiktoker Long Li Xue, la influencer gastronòmica Sofia Janer, la locutora i comunicadora Xènia Casado i el comunicador Mockudramas. L'aprenentatge serà recíproc, ja que l'objectiu de l'espai és que els joves s'enduguin les ensenyances de vida dels seus companys de programa.

Lildami en una moment de 'Canvi de xip'.

'L'ofici de viure'

Aprendre a gestionar les dificultats emocionals de la pandèmia

Els dimecres, Canvi de xip farà tàndem amb L'ofici de viure, que estrena la seva tercera temporada també el 7 de juliol. L'espai de benestar i creixement personal, dirigit i presentat per Gaspar Hernàndez, se centrarà en aquesta ocasió en oferir eines per fer front a les seqüeles emocionals provocades per la pandèmia. La seva primera emissió comptarà amb dos episodis, un de dedicat al narcisisme i l'altre al coratge. La segona temporada del programa es va emetre, de fet, durant els mesos del confinament més dur.

'L'ofici de viure'.

'La comunitat'

Bibiana Ballbè seguint explorant la creativitat del país

Una de les propostes per a l'estiu que més aviat ha arribat a la graella de TV3. L'espai multiplataforma dirigit i presentat per Bibiana Ballbè va estrenar la seva segona temporada el passat 27 de juny amb un episodi dedicat a la revolució digital. La comunitat és d'emissió quinzenal: els dijous a partir de les 21 h està disponible a TV3 a la carta, al canal de YouTube de TV3 i al canal d’Instagram del programa, mentre que els diumenges es fa l'emissió per TV3 a partir de la mitjanit.

'El paradís de les senyores'

Moda i romanticisme per cobrir l'absència de 'Com si fos ahir'

La telenovel·la italiana torna a les sobretaules de TV3 per segon estiu consecutiu per rellevar Com si fos ahir. Seguint l'estela de sèries com l'espanyola Velvet o l'anglesa Galerías Paradise, el serial italià se centra en les vides personals d'un grup de treballadors de Milà durant la postguerra. La producció de la RAI té cinc temporades, l'última de les quals es va acabar d'emetre al maig. A més, la sisena temporada està prevista per a la tardor del 2021.

'El paradís de les senyores'.

'Joc de cartes'

L'estrella de la programació vacacional

A finals de juliol, si tot va bé, tornarà un dels espais que ja s'ha convertit en un clàssic de la programació de vacances de TV3, Joc de cartes. Com és habitual, el concurs gastronòmic presentat per Marc Ribas seguirà buscant els millors locals del país. Segons va explicar el cuiner quan va començar el rodatge del programa al març, enguany el concurs comptarà amb novetats com ara una categoria per valorar el vi dels restaurants que visiti.

'Buga buga'

La nova proposta de ficció de la televisió pública

Aquesta sèrie amb esperit indie, que és un dels cinc programes que es va seleccionar en la segona convocatòria de la CCMA per a joves creadors, aterrarà a TV3 a l'agost. Arriba amb retard, ja que en un principi estava prevista per a la tardor del 2020, però manté tota la intenció de seduir un públic jove. Buga buga, que es va estrenar a la darrera edició del Serielizados Fest, explica diverses històries creuades que tenen lloc a diverses bugaderies de Barcelona i zona metropolitana. Amor, sexe, secrets, assetjament, soledat i ruptures són alguns dels temes que tracta aquesta ficció.

'Buga buga'.
stats