LES CLAUS DEL VESPRE

Sánchez dona per trencades les negociacions amb Iglesias per la consulta de Podem, i quatre notícies més del dia

Les cinc propostes de l'ARA per acabar la jornada ben informats

Pedro Sánchez i Pablo Iglesias la setmana passada / EFE

1.

Pedro Sánchez dona per trencades les negociacions amb Iglesias per la consulta de Podem. El president espanyol ho justifica perquè el que sotmet la formació lila a la militància "no recull les últimes propostes del PSOE". En relació amb un dels grans obstacles de la negociació, el punt de vista sobre Catalunya, Sánchez avisa que "l'Estat haurà d'actuar a Catalunya si la situació va a més".

2.

La fiscalia estudia demanar que es reactivi l'euroordre contra Puigdemont en cas de sentència condemnatòria. La decisió del ministeri públic no és ferma encara. Pel que fa als presos polítics, a Joaquim Forn el Suprem li ha denegat l'assistència al ple del cartipàs de l'Ajuntament de Barcelona, mentre que Josep Rull està pendent que li permetin acompanyar el seu fill en una operació quirúrgica.

3.

Els veïns del bloc amenaçat del Raval tanquen un acord “històric” amb el gegant Blackstone: set famílies s’hi quedaran. L'Ajuntament ha mediat en un procés "inèdit" que regularitza sis ocupacions a la ciutat de Barcelona

4.

Foment del Treball vol una inversió extra de 10.000 milions a Catalunya per finalitzar obres estratègiques inacabades. El president de la patronal, Josep Sánchez Llibre, qualifica de "vergonya" les infraestructures clau que no s'han fet o que estan aturades.

5.

Fins a la Lluna i més enllà. Passeu per l'interactiu que hem estrenat sobre el primer viatge a la Lluna, del qual diumenge que ve es compliran 50 anys.