Mèdia 27/09/2013

Els experts consideren que denota "una incompetència molt gran" demanar a Bloomberg que censurés part de l'entrevista a Rajoy

Creuen que una relliscada d'aquest tipus "es paga molt cara" i "diu molt de la marca Espanya"

Ara
1 min

BarcelonaEls experts consultats per l'ARA consideren que el govern espanyol va cometre un error molt greu en intentar que l'agència de notícies Bloomberg no emetés els fragments de l'entrevista a Mariano Rajoy que feien referència al cas Bárcenas. El consultor de mitjans Antoni Maria Piqué creu que aquest fet demostra una "incompetència molt gran" i un "desconeixement enorme" de la rellevància de Bloomberg, "l'agència de notícies que es miren els mercats a l'hora de prendre decisions". Segons ell, aquest intent de censura "no és una errada qualsevol", i si s'hagués produït mentre la prima de risc espanyola estava disparada "hauria tingut un efecte agreujant molt seriós".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Coincideix amb ell el consultor Juan Antonio Giner, per qui "mentir a mitjans internacionals de gran credibilitat com Bloomberg es paga car". En la seva opinió, aquestes pressions del govern espanyol "reforcen la mala imatge" que tenen els últims executius espanyols, "presidits per monolingües que confonen la informació amb la propaganda". En aquest sentit, Piqué remarca que aquest cas "diu molt de l'anomenada marca Espanya". "És un desastre sense pal·liatius i la gent que segueix Bloomberg, que són els que toquen les tecles del món, en pren nota", conclou Piqué.

stats