Mèdia 27/04/2016

Quim Monzó i Fina Brunet, premis Ràdio Associació

L’espai de la SER ‘Espècies protegides’ s’endú el guardó al millor programa

Albert Castellví Roca
2 min
Quim Monzó i Fina Brunet, premis Ràdio Associació

BarcelonaEl programa de SER Catalunya Espècies protegides va ser guardonat ahir amb el premi Ràdio Associació al millor programa de ràdio. El jurat ha reconegut aquest espai, presentat per Òscar Moré i que s’emet de 12 h a 13.30 h, perquè “acosta l’actualitat cultural del país a l’oient d’una manera divertida, creant un hàbitat particular, festiu i pintoresc”. El programa infantil No venim amb manual, d’IB3, va rebre una menció de qualitat.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Pel que fa al premi al millor professional del mitjà, se’l va endur l’escriptor Quim Monzó, col·laborador de diversos programes de RAC1, perquè “forma part de la història de la ràdio d’aquest país, ja sigui des d’emissores públiques o privades, des de la seva versió de locutor, opinador, guionista o defensor de l’oient”. Segons el jurat, Monzó “és un exemple destacat de tots aquells professionals que fan una aportació indispensable per aconseguir la ràdio de qualitat”. També va ser guardonada a títol individual la periodista de TV3 Fina Brunet, que ha sigut mereixedora del premi 1924 d’àmbit audiovisual per l’“actitud de professionalitat constant” que ha mantingut al llarg de la seva carrera.

El guardó a la innovació radiofònica se’l van repartir, ex aequo, els dos principals magazins de cap de setmana de la ràdio catalana: el programa de Catalunya Ràdio El suplement el va guanyar per l’espai d’entrevistes Quatre gats, mentre que el Via lliure de RAC1 el va obtenir per l’especial que va emetre el 20 de febrer des del camp de refugiats de Presevo, a Sèrbia. En opinió del jurat, aquests programes “han recuperat el cap de setmana per a la ràdio amb nous llenguatges i formats que fan que l’oient s’impliqui molt més en la informació presentada”. Fun with English, de Ràdio Pineda, i Jazzland, de la mallorquina Das Insel Radio, van rebre les mencions de qualitat en aquesta categoria.

Pel que fa a la ràdio local, el guardó al millor programa va recaure en l’especial informatiu que Ràdio Igualada va emetre amb motiu del núvol tòxic que va afectar la ciutat el febrer de l’any passat, durant el qual la cadena va “executar perfectament les funcions d’alerta i informació d’una emissora local”. El programa sobre castells de Ràdio Sabadell Enfilats i L’estenedor de Boca Ràdio, de Barcelona, van merèixer mencions de qualitat.

A més d’aquests reconeixements, el jurat va atorgar diverses mencions d’honor. Ràdio i Televisió d’Andorra, que l’1 de gener va celebrar 25 anys, va ser premiada per “una trajectòria imprescindible de servei públic que contribueix a la construcció i el reforçament del marc comunicatiu català”. També va rebre una menció el periodista d’Onda Cero Carlos Alsina, per haver aconseguit “un dels moments radiofònics més potents de l’any”, en referència al “¿ Y la europea? ” que va deixar anar Mariano Rajoy durant l’entrevista que li va fer Alsina el 22 de setembre. I, finalment, la iniciativa del Dia de la Ràdio a Lleida, celebrat el 12 de febrer, va ser distingida “per haver aconseguit la complicitat entre emissores públiques i privades, nacionals i locals”, en una acció de reivindicació del mitjà en què van participar nou ràdios diferents.

Els premis Ràdio Associació, que arriben a la setzena edició, es lliuraran demà a Barcelona.

stats