Nova temporada

Canvis a Catalunya Ràdio el curs que ve: 'El búnquer' passa al migdia i el 'Catalunya nit' guanya una hora

L'última hora d''El matí de Catalunya Ràdio' l'ocuparà el 'Que no surti d'aquí'

2 min
'El búnquer'

BarcelonaUn dia després de fer-se públiques les dades de la segona onada de l'EGM, Catalunya Ràdio ha anunciat canvis per a la nova temporada, que arrencarà el 2 de setembre. Unes de les modificacions més importants és que El búnquer, l'espai de Jair Domínguez, el Peyu i Neus Rossell, passarà a emetre's al migdia, de les 13.00 h a les 14.00 h, i deixa així la franja nocturna (fins ara es feia a les nou del vespre de dilluns a divendres). Aquest moviment fa que també s'avanci l'horari del Que no surti d'aquí, de Marta Montaner, Juliana Canet i Roger Carandell, que ocuparà l'última hora d'El matí de Catalunya Ràdio, de Ricard Ustrell, de 12.00 h a 13.00 h, i competirà amb La competència de RAC1. L'espai de safareig substitueix L'última hora de Quim Morales, que, com va explicar l'ARA, va saber a finals de maig que l'emissora ja no comptava amb el programa.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'altra novetat per a la temporada 2024-2025 és l'ampliació de l'horari del Catalunya nit, de Manel Alías. L'informatiu d'autor guanya una hora diària i passarà a emetre's de les 22.00 h a les 00.00 h (fina ara l'horari era de 22.00 h a 23.00 h). L'ampliació de la durada del programa és una recompensa a les bones dades obtingudes en l'últim EGM, en què ha registrat 64.000 oients, un augment de 34.000 seguidors respecte a l'any passat. Segons ha explicat l'emissora, amb aquesta hora de més l'espai podrà dedicar més temps a la reflexió i al tractament en profunditat dels temes a través d'experts. També viurà un canvi d'horari Les dones i els dies, l'espai feminista de Montse Virgili. El programa s'avança dues hores respecte a la temporada anterior i arrencarà a les 21.00 h, just després del Tot costa, de Jordi Costa i Sònia Gelmà, que manté el seu horari.

Un altre canvi el trobem a la matinada dels divendres. Després de 37 anys a l'emissora, Àlex Gorina es jubila i passa el relleu al capdavant de La finestra indiscreta, el veterà programa de cinema, a Toni de la Torre, especialista en sèries i responsable del pòdcast El llindar, també de Catalunya Ràdio.

L'emissora pública catalana acaba aquesta setmana la temporada regular i arrenca la programació d'estiu dilluns, quan Francesc Garriga, el corresponsal de la ràdio als Estats Units, assumirà El matí de Catalunya Ràdio.

stats