Josep Cuní deixarà el magazín matinal de SER Catalunya

Segons ha pogut saber l'ARA, el comunicador ha anunciat la decisió al seu equip aquest dijous

2 min
Josep Cuní

BarcelonaJosep Cuní no seguirà al capdavant del magazín matinal de SER Catalunya. El periodista així ho ha comunicat aquest dijous al seu equip, en la reunió del programa, segons ha pogut saber l'ARA. De fet, Cuní ja va plantejar la seva sortida el juliol de l'any passat, però va acabar acceptant la pròrroga d'un any, que vencia ara. Figura indiscutible dels matins, on ha assumit magazins a Catalunya Ràdio, Com Ràdio, Ona Catalana, SER Catalunya i TV3, el comunicador ha explicat també que té nous projectes, que no ha detallat.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

En l'últim EGM, Aquí, amb Josep Cuní va aconseguir marcar 45.000 oients. Tot i que encara era un ordre de magnitud inferior als 756.000 seguidors de Jordi Basté o als 466.000 de Laura Rosel, el programa havia experimentat un augment important en l'últim any, ja que la primavera anterior tot just havia sumat 31.000 fidels.

El futur de SER Catalunya

Tot i que la marxa de Cuní no està motivada per aquest fet, la decisió arriba en un moment en què s'està decidint el destí de les freqüències que té la SER a Catalunya: l'empresari Nicola Pedrazzoli ha llançat una oferta per gestionar entre 8 i 18 llicències, per al seu projecte 8 Ràdio, que ha de servir de mitjà germà de 8TV. El fet que la principal estrella de la graella tanqui etapa fa que els interrogants sobre el futur d'aquesta marca creixin.

Al capdavall, l'operació amb Pedrazzoli, que encara no s'ha tancat, planteja dubtes sobre la capacitat de SER Catalunya de mantenir una cobertura àmplia per a la seva programació, que corre en paral·lel a la de la SER (i, per tant, la canibalitza en certa manera). Prisa Radio vol mantenir la presència en català, però caldrà veure quines freqüències entren en l'acord. Un recurs disponible, si la cobertura queda minvada, seria moure algun dels programes al primer canal, en forma de desconnexió.

El propietari de 8TV no és l'únic pretendent d'aquestes freqüències. El Nacional també té un projecte radiofònic i s'ha reunit diverses vegades amb els responsables de Prisa Media a Catalunya, tot i que no són l'opció preferent.

Cuní va desembarcar a SER Catalunya la tardor del 2018, com a part d'una operació de Prisa per reforçar la seva presència en català. La ràdio està dominada per RAC1 i Catalunya Ràdio, considerades sobiranistes per l'unionisme, de manera que en els entorns mediàtics pròxims al PSOE van apostar per obrir diverses escletxes que trenquessin aquesta hegemonia. Una va ser la potenciació de SER Catalunya. L'altra, RTVE, que va doblar en poc temps els continguts en català.

stats