Canvis a la programació

Manel Alías editarà i presentarà l'informatiu nocturn de Catalunya Ràdio a partir del setembre

El programa de 'Les dones i els dies' passarà de ser setmanal a diari

2 min
Manel Alías farà 'Parem l'antena'

BarcelonaManel Alías serà l'editor i presentador de l'informatiu nocturn de Catalunya Ràdio, Catalunya nit, a partir del setembre, segons ha anunciat avui l'emissora. D'aquesta manera, Alías es converteix en el substitut de Kílian Sebrià, que ha estat al capdavant de l'informatiu durant 21 anys. El nom de l'excorresponsal a Rússia feia temps que sonava com a possible relleu, però no ha estat fins que s'ha resolt el concurs intern per triar nou editor que l'emissora ha pogut confirmar el seu nomenament.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La nova temporada del Catalunya nit començarà el 4 de setembre i, segons ha detallat la ràdio, la intenció és que sigui un informatiu que posi l'accent en el periodisme d'autor i en gèneres com el reportatge i la reflexió. Alías (Berga, 1977) va ser corresponsal de TV3 i Catalunya Ràdio a Rússia entre el 2015 i el 2021 i ha estat enviat especial a la guerra d'Ucraïna. També ha creat el podcast de Catalunya Ràdio Parem antena, que es va estrenar aquest any.

El mateix dia que Laura Rosel es va acomiadar d'El matí de Catalunya Ràdio, Sebrià ho va fer del Catalunya nit. "Un titular per tancar aquests 21 anys: «He estat molt feliç. Us trobaré a faltar»", va dir, emocionat, el periodista, que assumirà algun nou projecte a la casa.

'Les dones i els dies', entre setmana i diari

Una altra de les novetats per a la nova temporada és el canvi de franja de Les dones i els dies, el programa feminista liderat per Montse Virgili. A partir del setembre, l'espai passarà a la graella diària de la ràdio i s'emetrà de dilluns a divendres entre les 23.00 h i la mitjanit (fins ara s'emetia dissabtes i diumenges passada la mitjanit).

La ràdio assegura que amb aquest nou format el programa "podrà donar una mirada més àmplia" i podrà tocar temes d'actualitat. Les dones i els dies, que es va estrenar el setembre del 2019, va néixer amb l'objectiu de posar en relleu les dones de diferents àmbits i èpoques i combatre la invisibilitat de la qual sovint són víctimes.

stats