Mèdia 10/02/2021

Radio Primavera Sound signa un acord d'exclusivitat amb Spotify

Podcasts com 'Deforme semanal ideal total' o 'Oye Polo' es podran escoltar només a la plataforma d'àudio

1 min
'Oye Polo', presentat per Ana Polo i Maria Rovira, s'escoltarà només a través d'Spotify

A partir d'avui, tots els podcasts de Radio Primavera Sound es trobaran en exclusiva a Spotify, tant en la seva versió gratuïta com premium. Les dues empreses han anunciat que han signat un acord d'exclusivitat pel qual els programes de l'emissora digital del festival barceloní només es podran sentir a la plataforma d'àudio per streaming. Fins ara els podcasts de Radio Primavera Sound eren accessibles a través de plataformes diverses, com ara iVoox o l'aplicació de podcasts d'Apple. En els últims anys Radio Primavera Sound s'ha especialitzat en donar espai a noves veus i a "continguts diversos, feministes i dissidents, amb rigor i sentit de l'humor".

Aquest acord comença amb la inclusió a Spotify de sis dels espais més coneguts de Radio Primavera Sound. La selecció inclou Informe semanal ideal total, un dels podcasts més escoltats a l'estat espanyol i en el qual les periodistes culturals Lucía Lijtmaer i Isabel Calderón Peces-Barba desgranen la seva visió de la vida; el magazín cultural Tardeo, presentat per Andrea Gumes; Ciberlocutorio, l'espai d'actualitat des del punt de vista mil·lennial i feminista presentat per Gumes i Anna Pacheco, i l'espai de creixement personal Daniela en la nube. La selecció també inclou dos podcasts en català: Oye Polo, l'espai de les humoristes Ana Polo i Maria Rovira (Oye Sherman), i Gent de merda, l'espai d'entrevistes de Clàudia Rius, Paula Carreras, Rita Roig i Ofèlia Carbonell.

Spotify assenyala que des del 2020 més del 22% del total dels usuaris mensuals actius a la plataforma escolten podcasts i assegura que és un percentatge que seguirà creixent en els pròxims anys, ja que els continguts musicals cada cop tindran menys importància dins de la plataforma.

stats