Mèdia 06/02/2014

El 'New York Times' nega haver alterat l'article en què Pedro J. Ramírez denunciava haver estat acomiadat "per parlar clar"

El diari afirma que els canvis, motivats per la traducció, són "menors", i que Ramírez en va ser informat abans de la seva publicació. L'exdirector acusa el diari d'haver-li "reescrit" l'article

Efe
2 min
'The New York Times' ha publicat l'article al seu web

Nova YorkL'exdirector d'El Mundo' Pedro J. Ramírez ha denunciat en una sèrie de tres piulades al seu compte de Twitter que el 'New York Times' li ha "reescrit" l'article d'opinió en què explicava la seva destitució al capdavant del diari i que el rotatiu americà ha publicat aquest dijous a la seva pàgina web. El diari nega la versió de Ramírez i assegura que els canvis a què fa referència l'exdirector són "menors" i que li van ser comunicats amb anterioritat a la publicació.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

"El senyor Ramírez ens va enviar un article d'opinió. Va ser traduït acuradament i durant el nostre procés habitual d'edició i comprovació de dades es van fer diversos canvis editorials menors per assegurar la veracitat, claredat i precisió del text", ha dit aquest dijous a Efe una portaveu del diari, que ha assegurat que van comunicar al periodista que es farien aquests canvis i ha negat amb rotunditat que els canvis introduïts suposessin una alteració dels arguments o les opinions contingudes en l'article.

"L'autor no ens ha contactat des que l'article va ser publicat", ha afegit la portaveu del 'New York Times', preguntada per les queixes de Pedro J. Ramírez pels canvis en l'article d'opinió publicat a les pàgines editorials del diari. El periodista espanyol ha sol·licitat la retirada de l'article perquè, segons assegura a la pàgina web d''El Mundo', el que finalment s'ha publicat no és allò a què ell va donar el vistiplau i no respecta el seu punt de vista sobre els fets.

En l'article Ramírez denuncia haver estat destituït com a director d''El Mundo' "per parlar clar", i afirma que la democràcia espanyola viu el seu moment "més fràgil" des de la mort de Francisco Franco. Ramírez també critica el president espanyol, Mariano Rajoy, de qui diu que "una vegada en el poder va mostrar hostilitat cap a les veritats incòmodes i indiferència respecte a l'opinió pública".

stats