Mèdia 26/04/2018

La reforma de RTVE s'endarrereix pel bloqueig del PP

Les meses del Congrés i del Senat no han arribat a un acord

Ara
2 min
Llum verda definitiva a la reforma de la llei de RTVE que obliga a escollir el consell d'administració per consens

BarcelonaLa renovació de la direcció de RTVE s'ha tornat a endarrerir després que el PP i la resta dels partits polítics no hagin arribat a un acord sobre el mètode de votació que han d'adoptar les meses del Senat i el Congrés per desbloquejar l'elecció de la cúpula de la ràdio i la televisió pública.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Aquesta tarda les dues meses es reunien per poder donar inici al procés de renovació de RTVE, pendent des del setembre, quan es va aprovar la llei de càrrecs de la corporació. Al març, el PSOE, Podem i Ciutadans van arribar a un acord sobre el procediment de renovació, que ha de rellevar del seu càrrec l’actual president de l’ens, José Antonio Sánchez, i la resta de consellers.

Després de la falta d'entesa d'avui, hauran de ser la mesa del Senat i la del Congrés per separat les que solucionin la renovació de l'ens. Segons ha explicat Ana Pastor, la presidenta del Congrés, no existeix un reglament de les Corts Generals que delimiti com s'han de fer les votacions en aquest tipus de meses conjuntes de les dues cambres. Pastor ha assegurat que seran les meses del Congrés i el Senat, per separat, les que ho decideixin. El PP té majoria absoluta a la mesa del Senat, mentre que al Congrés estan en minoria.

Només conèixer la decisió, la portaveu del PSOE, Margarita Robles, ha anunciat que el seu partit adoptarà mesures jurídiques i institucionals per impedir que se segueixi bloquejant la renovació de la direcció de RTVE.

Per la seva banda, Podem ha qualificat de "vergonya" la situació i ha anunciat que presentarà un recurs d'inconstitucionalitat. Finalment, Ciutadans ha assegurat que es tracta d'un nou acte de "filibusterisme parlamentari".

stats