Mèdia 17/10/2014

Sánchez entra a RTVE amb els únics vots del PP

Ara
1 min
Sánchez entra  a RTVE amb els únics vots del PP

BarcelonaEl candidat del PP a presidir RTVE, José Antonio Sánchez, es va convertir ahir en conseller de l’ens públic, amb els únics vots del partit que l’havia proposat. Després que dimarts el Congrés tombés el seu nomenament en una primera votació en què requeria una majoria de dos terços per sortir escollit, en aquesta segona votació, en què només feia falta la majoria absoluta, va aconseguir passar el tall.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

De fet, el candidat va rebre el suport de 180 diputats en una votació secreta que també va deixar 4 suports per al candidat proposat per UPyD, Francisco Montemayor, 109 vots en blanc i 2 de nuls. Tal com ja havia passat dimarts, els diputats d’Esquerra Plural, del PNB i d’Amaiur van optar per no participar en la votació com a mostra de protesta pel que consideren una imposició del candidat del PP.

Amb aquest nomenament, s’aplana el camí cap a la seva elecció com a president de l’ens. Sánchez encara no ha aconseguit el nomenament, ja que per a això cal una altra votació específica que va tenir lloc al final del ple d’aquest dijous i en què, com s’esperava, no va aconseguir el suport dels dos terços del Congrés. En concret, va rebre 176 vots favorables, mentre que 94 van ser blanc i un nul.

Sánchez, doncs, haurà d’esperar fins dimecres de la setmana que ve per convertir-se en el substitut de Leopoldo González-Echenique. En aquesta segona votació en tindrà prou amb la majoria absoluta de la cambra -i per tant, amb els vots del PP- per ser escollit.

stats