Mèdia 29/10/2014

El subdirector d'Opinió de 'La Razón', nou cap d'informatius de TVE

El nou president de RTVE l'ha nomenat en substitució de Julio Somoano

Ara
2 min

BarcelonaJosé Antonio Álvarez Gundín, fins ara subdirector d'Opinió de 'La Razón', és el nou cap d'Informatius de Televisió Espanyola. El seu nom havia sonat durant els últims dies per rellevar Julio Somoano. Aquesta ha estat la primera decisió que ha pres el nou president de Radiotelevisió Espanyola, José Antonio Sánchez, en la primera reunió del consell d'administració de la corporació que presideix des que va accedir al càrrec la setmana passada gràcies a la majoria absoluta del Partit Popular al Congrés.

Segons explica Efe citant fonts pròximes al consell, Gundín ha rebut el suport dels sis consellers proposats pel PP i del de CiU, mentre que els representants del PSOE i d'IU s'han abstingut.

De fet, Gundín ja fa temps que és un home de confiança del nou president de RTVE: durant l'anterior etapa de Sánchez al capdavant de la corporació estatal –com a director general, entre el 2002 i el 2004–, ja el va convertir en cap de Relacions Institucionals de l'ens. Gundín col·labora amb 'La Razón' des del 2004, i un any més tard es va convertir en un dels subdirectors del rotatiu que dirigeix Francisco Marhuenda. Durant els últims anys havia reprès el contacte amb la televisió pública, on és tertulià en programes com 'Los desayunos', 'El debate de La 1' –que des de fa un mes dirigeix i presenta, justament, Julio Somoano– o 'La noche en 24 horas'. També col·labora amb la SER, al programa 'Hora 25'.

Anteriorment, Álvarez Gundín havia estat vinculat al diari 'Abc', on va desenvolupar bona part de la seva carrera i del qual va arribar a ser també subdirector. Nascut a Ponferrada, és llicenciat en Periodisme per la Universitat Complutense de Madrid i diplomat en Sociologia General per la Universitat Pontifícia de Salamanca.

Més enllà del relleu al capdavant dels informatius, l'altre tema destacat que hi ha sobre la taula de la reunió és el futur de Teledeporte, que Sánchez té intenció de mantenir, en contra del que havia proposar el seu antecessor, Leopoldo González-Echenique. S'espera que avui pugui concretar el seu pla per a aquesta cadena.

stats